Cât vor plăti locuitorii Sectorului 2 pentru ridicarea gunoaielor. Ce taxă vor achita aceștia lunar până la finalul anului

27 aug. 2021
191 Afișari
Cât vor plăti locuitorii Sectorului 2 pentru ridicarea gunoaielor. Ce taxă vor achita aceștia lunar până la finalul anului
Contracte personalizate pentru ridicarea gunoiului din Sectorului 2. Prețul plătit de locuitori

Consiliul Local Sector 2 a decis în cele din urmă tarifele pentru ridicarea gunoiului menajer din sector, atât pentru deșeurile colectate selectiv, cât și pentru cele nereciclabile, aruncate laolaltă. Totodată, s-a introdus o taxă lunară pe care fiecare persoană o va plăti până la finalul anului, când cetățenii vor putea încheia un contract de salubritate direct cu Supercom.

Locuitorii Sectorului 2 au aflat în cele din urmă cât vor plăti pentru ridicarea gunoiului menajer. Consiliul Local Sector 2 a publicat în cele din urmă lista de tarife, după luni de negocieri și discuții.

Prin urmare, pentru o pubelă de 120 de litri de deșeuri reziduale, care nu conține deșeuri ce pot fi reciclate, cetățenii vor plăti 8,24 lei, iar pentru una de 240 de litri, suma de 16,47 lei. O familie generează, în medie, o pubelă mică de deșeuri săptămânal, dacă sunt puse separat deșeurile reciclabile, potrivit Hotnews.

Avantajul în cazul deșeurilor reciclabile colectate separat este imens – o tonă de astfel de deșeuri va costa doar 99 de bani, tariful fiind subvenționat de primăria de sector. În cazul deșeurilor colectate laolaltă, fără separarea celor reciclabile, tariful este de 10,21 lei pe pubela de 120 l și 20,43 pentru pubela de 240 l.

Cât plătesc locuitorii Sectorului 2 pe ridicarea gunoaielor. Lista completă

Trebuie adăugat faptul că toți locuitorii Sectorului 2 vor achita lunar primăriei de sector o taxă de 10 lei pentru gestionarea deșeurilor. Acest lucru va dura până la finalul anului – de la 1 ianuarie 2022 aceștia pot semna contracte direct cu Supercom, compania de salubritate din sectorul 2.

Iată tarifele integrale adoptate de Consiliul Local Sectorul 2:

  • ”Se aprobă tariful de 437,23 lei/tonă , fără TVA, pentru activitatea de colectare separată, transport şi depozitare a deşeurilor reziduale, realizate pentru utilizatorii casnici ( persoane fizice şi membrii asociaţiilor de proprietari) din Sectorul 2.
  • Se aprobă tariful de 795,63 lei/tona fără TV A pentru activităţile de colectare separata, transport, sortare si depozitarea deşeurilor din ambalaje (reciclabile) realizate pentru utilizatorii casnici ( persoane fizice şi membrii asociaţiilor de proprietari) din Sectorul 2.
  • Se aprobă tariful de 576,64 lei/tona fără TV A pentru activităţile de colectare, transport si depozitare a deşeuri menajere municipale in amestec, depuse necorespunzător de utilizatorii casnici ( persoane fizice şi membrii asociaţiilor de proprietari) din Sectorul 2”.

Mai mult, autoritățile au decis și care este cursul de conversie tonă/metru cub pentru fiecare grupă de deșeuri:

  • 0,16 t/mc pentru deşeurilor reziduale colectate separat;
  • 0,06 t/mc pentru deșeuri reciclabile colectate separat;
  • 0,15 t/ mc pentru deșeurile în amestec.

Suma totală alocată pentru salubritate este de 203 milioane de lei, spune Radu Mihaiu

În aceeași ședință a fost aprobat proiectul de rectificare bugetară care a suplimentat bugetul de la salubritate cu aproximativ 44 de milioane de lei.

„Avem 5,6 milioane de lei prevăzuţi pentru spălat străzi, avem pentru deszăpezire o diferenţă de 4,125 milioane de lei, faţă de ceea ce a fost prevăzut iniţial la buget, avem o diferenţă la deşeurile menajere de 23 de milioane de lei. La deşeurile abandonate, avem o rectificare, cheltuim mai puţin cu 1,799 milioane lei, este o rectificare pentru agenţii economici”, a precizat Radu Mihaiu.

De asemenea, Consiliul Local Sector 2 a aprobat reducerea tarifului perceput pentru spălarea drumurilor și trotuarelor din sector. Astfel, costul a scăzut de la 2,98 lei/mp la 0,13 lei/mp.

Cookies