ARHIVA B365

Cât vom plăti pentru facturi iarna: Energia electrică se ieftineşte, dar se scumpește gazul

Curent mai ieftin, gaze mai scumpe începând cu această iarnă. Curentul electric se ieftineşte cu 1%, după scăderea unei taxe care era inclusă până acum în factură, informează romaniatv.net.

„Preţul gazelor naturale livrate populaţiei ar putea creşte cu mai puţin de 3%, cum se prevedea în calendarul prestabilit, în funcţie de evoluţiile pozitive în sensul scăderii importurilor”, a declarat, joi, în cadrul ediţiei a XXII-a a Conferinţelor Focus Energetic, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Pe de altă parte, tot de la 1 octombrie, tarifele la gazele naturale destinate sectorului non-casnic nu vor creşte, neschimbat urmând să rămână şi preţul energiei electrice pentru populaţie, potrivit oficialului.

Situaţia aprovizionării cu gaze în ţara noastră este mult mai bună ca anul trecut, explicaţia fiind aceea a unui consum mai mic. Mai exact, Ioan Niculae şi-a închis combinatele de îngrăşăminte, mari consumatori de gaze naturale, astfel încât avem în prezent un surplus de producţie.

Surplusul de gaze a fost suficient şi pentru umplerea depozitelor pentru la iarnă. Astfel, România are pentru la iarnă peste 2 miliarde de metri cub de gaze, comparativ cu 1,6 miliarde de metri cubi cât avea în anii


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button