Cât va plăti Primăria sectorului 5 pentru salubrizare şi deszăpezire

de:
03 oct. 2016
0 Afișari
Cât va plăti Primăria sectorului 5 pentru salubrizare şi deszăpezire

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a promis încă de la preluarea mandatului că va asigura servicii noi de salubrizare şi deszăpezire, edilul anunţând că poate prioritiza cheltuielile în buget astfel încât să asigure şi costurile pentru curăţenia sectorului.

Într-un interviu acordat RomaniaTV.net, primarul Florea spunea că intenţionează să preia serviciul de salubrizare de la Primăria Capitalei, începând cu data de 15 septembrie 2016, însă ulterior termenul a fost amânat până pe 15 octombrie 2016, potrivit unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Serviciile de salubrizare şi deszăpezire au fost scoase acum la licitaţie de administraţia locală, după aproape cinci ani în care curăţenia Sectorului 5 a fost plătită de Primăria Capitalei, din cauză că fostul primar Marian Vanghelie spunea că nu are fonduri la bugetul local.

Pentru curăţenia şi deszăpezirea Sectorului 5, administraţia condusă de Daniel Florea vrea să plătească acum între 31,882,757.23 (8 milioane euro) şi 70,367,661.41 RON fără TVA (15,5 milioane euro), printr-un acord-cadru cu durata de un an, licitaţia publică urmând să aibă loc pe data de 20 octombrie 2016.

Astfel, termenul convenit cu municipalitatea pentru preluarea serviciilor de salubrizare va fi depăşit. Dacă vor mai avea loc şi contestaţii la licitaţie, aşa cum se întâmplă frecvent, practic serviciul de curăţenie ar putea ajunge şi mai tîrziu în „curtea” Primăriei Sectorului 5.

Cookies