Cât timp va fi suspendată linia de tramvai 41 din București

05 oct. 2022
18412 Afișari
Cât timp va fi suspendată linia de tramvai 41 din București

Linia de tramvai 41, suspendată timp de o săptămână, ar trebui să se revină în circulație, joi 6 octombrie, de la ora 04.00 dimineața.

STB va face în această seară probe pentru a relua circulația tramvaiului 41.

Tramvaiul 41 a fost sistat în timpul lucrărilor la calea de rulare de la intersecția Str. Brașov/ Piața Drumul Taberei.

Aici, liniile de tramvai sunt readuse în poziția inițală, după 2 ani în care intersecția a fost deviată de la ruta firească pentru lucrările de la amplasamentul pasajui intermodal subteran ce face legătura dintre stația de metrou Parc Drumul Taberei și piață, cu acces și la refugiile liniei de tramvai 41.

Magistrala 5 – Drumul Taberei a fost dată în circulație după 11 ani, însă această intersecție a rămas blocată parțial de lucrări. Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a făcut presiuni continue pentru eliberarea intersecției de șantier, cerând inclusiv demisia directorului Metrorex.

Totodată, pe lângă revenirea liniei 41 de tramvai pe poziția inițială, Metrorex anunță că aici va funcționa de mâine, 6 octombrie, nodul intermodal de transport între tramvai și Metrou.

În locul tramvaielor, călătorii sunt preluați cu autobuzele navetă 641

Pentru preluarea călătorilor, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a dispus înființarea liniei navetă de autobuz 641, care va funcționa între „Piaţa Presei” şi „Ghencea‟ pe Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea.”

Pe strada Brașov, Metrorex readuce linia de tramvai pe vechiul traseu pentru a permite legătura călătorilor între stația de metrou și cea a STB-ului, a transmis și Metrorex : ,,Metrorex face cunoscut publicului călător că, în perioada 30.09.2022, ora 21:00 – 06.10.2022, ora 04:00 va realiza ultima etapă de amenajare a intersecției străzii Brașov cu Bd. Drumul Taberei, prin executarea lucrărilor de readucere pe traseul definitiv al liniei de tramvai nr.41. Precizăm că finalizarea lucrărilor în această intersecție va realiza un important nod intermodal de transport prin crearea legăturii directe dintre metrou și transportul de suprafață precum și un acces mai facil la zonele de interes adiacente.”

Linia tramvaiului 41 a fost afectată de mai multe lucrări începând din vara acestui an, care au constat în prelungirea și reabilitarea peroanelor pentru introducerea în circulație a noului tramvai Astra Imperio.

Îți recomandăm și:

Cookies