Cât te costă un chiștoc aruncat pe jos prin Centrul Vechi. Amenzi de București pentru obiceiuri proaste naționale

16 iul. 2021
400 Afișari
Cât te costă un chiștoc aruncat pe jos prin Centrul Vechi. Amenzi de București pentru obiceiuri proaste naționale
Cât te costă un chiștoc aruncat pe jos prin Centrul Vechi. Amenzi de București pentru obiceiuri proaste naționale

Poliția Locală a dat amenzi usturătoare pentru chiștoacele de țigară aruncate pe jos de fumători, în Centrul Vechi din București.

Cât te costă un chiștoc aruncat pe jos prin Centrul Vechi. Amenzi de București pentru obiceiuri proaste naționale.

Poliția Locală a Municipiului București a ținut să reamintească faptul că aruncatul chiștoacelor de ţigară, a hârtiilor sau a oricăror altor deşeuri pe stradă, se pedepsește.

Amenzi de București pentru obiceiuri proaste naționale

Astfel, potrivit hotărârii ce reglementează normele de salubrizare ale Bucureștiului, acest lucru este contravenţie şi se pedepseşte cu amendă între 2.000 și 5.000 de lei.

Recomandăm și: Cum a înviat EURO 2020 Centrul Vechi al Capitalei după un an de pandemie. ”Păi, nu prea l-a înviat. Multă gălăgie, dar vânzări normale, ca-n 2019”

Pentru a descuraja aceste acțiuni, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti sunt cu ochii-n patru, în fiecare zi, pentru a-i depista și a-i sancționa pe cei care încalcă legea și confundă străzile din București cu un coș de gunoi.

„Lipsa de educaţie sau nepăsarea unora au condus, în ultima perioadă, la acumularea de deşeuri menajere pe domeniul public, fapt ce produce disconfort cetăţenilor, prejudiciază munca operatorilor de salubritate şi creează o imagine nefavorabilă Capitalei”, au declarat reprezentanții Poliției Locale a Muncipiului București prin intermediul unui comunicat de presă.

Recomandăm și: Parcagiii din București au fost taxați, din nou. Polițiștii au dat amenzi de peste 35.000 de lei

Cât te costă un chiștoc aruncat pe jos prin Centrul Vechi

Astfel, doar în Centrul Vechi din București, în ultimele 6 luni, polițiștii locali au dat amenzi în cuantum de 69.636 de euro. 211 persoane au fost depistate și amendate de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

Persoanele amendate au confundat strada cu o scrumieră uriașă, iar în loc să folosească scrumierele stradale, au aruncat resturile țigărilor pe aleile pietonale.

Fumătorii surprinşi în flagrant, în Centrul Vechi al Capitalei, au fost sancţionaţi contravenţional, conform H.C.G.M.B. 120/2021, cu amenzi în valoare totală de 343.150 de lei.

Nu doar fumătorii au fost amendați, ci și parcagii din București.

Astfel, la începutul lunii iulie, polițiștii au dat amenzi de peste 35.000 de lei, în doar două zile.

Polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti vor să descurajeze și să combată fenomenul falșilor parcagii din București.

Falșii parcagii sunt persoanele care, sub pretextul garantării unui loc de parcare şi a siguranţei mașinii, cer în mod ilegal diverse sume de bani de la șoferii autoturismelor.

Cookies