Renovarea clădiririi de pe Bulevardul Magheru nr.1, finalizată. Cât a costat şi cât va fi chiria

de:
25 oct. 2012
0 Afișari
Renovarea clădiririi de pe Bulevardul Magheru nr.1, finalizată. Cât a costat şi cât va fi chiria

Grupul austriac, care mai deţine în Bucureşti şi clădirea Pipera Business Tower, a investit în restaurarea clădirii circa 20 de milioane de euro (preţ în care este inclusă şi achiziţia proprietăţii, în 2006). Durata proiectului de restaurare a fost de 2 ani, potrivit Ziarul Financiar.

Clădirea aflată „perete în perete” cu hotelul Lido din centrul Capitalei a fost construită la 1936 de către Constantin Angelescu, fost ministru secretar de stat, prim-ministru interimar (pentru patru zile) şi preşedinte al Ateneului Român (timp de 24 de ani). 70 de ani mai târziu, în 2006, a fost cumpărată de către austrieci de la moştenitorii lui Angelescu, iar în martie 2010 a început un proces de renovare din temelii, în urma căruia a fost refăcută inclusiv fundaţia şi structura imobilului.

„Am cheltuit 20 de milioane de euro aici. Când te uiţi la zona în care te afli, nu te mai uiţi la preţ, pe care trebuie să îl uiţi cât mai repede. Tot timpul avem impresia că am cumpărat proprietăţi prea scump, dar când proiectul este gata, ne dăm seama că a meritat efortul”, declară Franz Paul Bauer, managing director şi unul dintre acţionarii S+B Gruppe, afacere controlată de două familii din Austria.

Pe primele trei nivele ale clădirii (subsol, parter şi etajul 1) sunt destinate activităţilor comerciale, iar etajele 2-7 sunt amenajate ca spaţii de birouri.

Chiria pentru birourile din imobil variază între 22 şi 25 de euro/metrul pătrat, iar pentru spaţiile comerciale chiria variază între 75 şi 90 de euro/metru pătrat.

Clădirea nu are prevăzut niciun loc de parcare în cadrul imobilului. Reprezentantul S+B Gruppe spune că au fost iniţiate discuţii cu o serie de parcări din împrejurimi pentru rezervarea unor locuri pentru chiriaşi, dar mizează mult pe faptul că imobilul se află la câteva minute de două staţii de metrou – Piaţa Romană şi Piaţa Universităţii.

Chiriile solicitate sunt peste actualul nivel al pieţei, dar în ceea ce priveşte vizibilitatea clădirea are puţini competitori în centrul Capitalei.

Bulevardul Magheru este poate cea mai tranzitată şosea a Bucureştiului, dar o serie de imobile nu se ridică în prezent la „pretenţiile” unui centru de capitală europeană. „O să vedeţi că într-un an, doi, trei toată zonă o să se schimbe. Consider că Magheru are un potenţial enorm, iar când o clădire ca aceasta apare, lumina ei îi va determina şi pe ceilalţi proprietari din zonă să investească în renovare”, apreciază Bauer.

Cookies