Cât te costă curăţenia de Crăciun cu o firmă specializată? VEZI PREŢURILE, DE LA GARSONIERĂ LA VILĂ

de:
05 dec. 2010
8 Afișari
Cât te costă curăţenia de Crăciun cu o firmă specializată? VEZI PREŢURILE, DE LA GARSONIERĂ LA VILĂ

Potrivit firmelor de curăţenie, tarifele variază în funcţie de suprafaţa care urmează să fie cosmetizată, de modul în care arată locuinţa şi de serviciile personalizate cerute de client.

Astfel, pentru o garsonieră, preţul cerut este în medie între 200 şi 300 de lei, la care se adaugă TVA. Pentru un apartament cu două camere, cu suprafaţa până la 60 de metri pătraţi, tariful urcă până la 300-400 lei plus TVA, în timp ce pentru locuinţele cu trei şi patru camere proprietarii vor achita 500, respectiv 600 de lei.

Curăţenia la vilă sare de 1200 de lei

Bucureştenii care stau la vilă vor scoate din buzunar între 800 şi 1 200 de lei plus TVA, dacă optează pentru curăţenia de iarnă a unei firme specializate.

„Pachetul de servicii de curăţenie generală cuprinde aspirarea şi spălarea pardoselilor, ştergerea prafului de pe mobilier cu soluţie antistatică, curăţatul tocurilor, uşilor, pervazurilor şi a dispozitivelor de iluminat, curăţarea echipamentelor de birou cu soluţii adecvate, spălarea geamurilor accesibile pe ambele feţe, curăţarea exterioară a obiectelor electrocasnice, dezinfectarea şi odorizarea grupurilor sanitare, spălarea gresiei, faianţei, oglinzilor şi a chiuvetelor, evacuarea gunoiului şi a resturilor menajere, precum şi aerisirea şi odorizarea încăperilor. Preţul estimativ al acestui pachet de servicii este de 370 Ron + TVA”, a exemplificat Sergiu Băcescu, managerul firmei Aşii Curăţeniei din Capitală, costurile estimative pentru o locuinţă standard, cu două camere.

Salubrizarea frigiderului încă 30 de lei

Persoanele care doresc să fie spălat inclusiv frigiderul pe interior vor mai plăti în plus cel puţin 30 de lei. Pentru curăţarea a două canapele, de exemplu, de câte două locuri fiecare, la sumă se mai adaugă încă 200 de lei.

După cum susţin companiile de curăţenie la domiciliu, operaţiunea durează cel mult opt ore, materialele folosite fiind aduse de către firmă. „Săptămâna dinaintea Crăciunului este rezervată toată. Mai avem o dată liberă pe 17 Decembrie. Trebuie să sunaţi de pe 10 Decembrie ca să batem palma şi să facem rezervarea din timp”, a recomandat Marian Salomia, de la Staff Cleaning, Bucureşti.

Tarife majorate în prag de sărbători

Tarifele furnizate pe site-urile firmelor de curăţenie sunt, de multe ori, orientative în condiţiile în care unele din acestea societăţi susţin că vor ajusta tarifele cu aproape 50% în preajma sărbătorilor. Dacă SC Afro Cleaning SRL menţionează pe pagina proprie de internet că pentru curăţenia generală a unui apartament de 2 camere preţul ar fi de 350 de lei, telefonic reprezentanţii firmei au plusat până la 500 de lei. „De sărbători au crescut preţurile”, s-a justificat Răzvan Ilie de la Afro Cleaning.

Plata serviciilor de curăţenie se face la final, de cele mai multe ori fiind acceptaţi numai banii cash.

Tarife medii servicii de curăţenie la domiciliu
garsonieră200-300 lei
ap. 2 camere300-400 lei
ap. 3 camere400-500 lei
ap. 4 camere500-600 lei
vilă sub 200 mp800-1 000 lei
vilă peste 200 mp1 200 lei
Sursa: Companiile de curăţenie, Bucureşti
Cookies