Cât te costă terenul pentru construcția unei case lângă București

de:
14 nov. 2012
0 Afișari
Cât te costă terenul pentru construcția unei case lângă București

Analiza Imobiliare.ro ia în calcul proprietăţile scoase la vânzare în perioada septembrie – octombrie 2012 în localităţile adiacente a patru mari oraşe din ţară, printre care și Bucureştiul, anunță Realitatea.net

În apropiere de Bucureşti, localitatea cu cele mai ieftine terenuri pentru construcţii este Măgurele, unde un metru pătrat costă, în medie, 44 de euro. Totuşi, aici pot fi găsite şi preţuri semnificativ mai mici decât atât. Astfel, un lot de 270 de metri pătraţi situat într-o zonă de vile noi din oraş este scos la vânzare cu 6.000 de euro, respectiv cu aproximativ 22 de euro pe metru pătrat. 

Pe locul al doilea, în clasamentul celor mai ieftine terenuri din jurul Capitalei, e Buftea, cu un preţ mediu de 48 de euro pe metru pătrat. Şi aici pot fi găsite însă oferte mai convenabile. Astfel, un lot de 500 de metri pătraţi ce face parte tot dintr-un lot de parcele este scos la vânzare la un preţ de 13.000 de euro, respectiv 26 euro pe metru pătrat.

În oraşul Bragadiru, al treilea din top, preţul pe metru pătrat al unui teren este de 65 de euro. Şi aici cei interesaţi pot găsi oferte mai bune. Astfel, un lot de 687 de metri pătraţi situat vizavi de fabrica RoStar este scos la vânzare cu 27.000 de euro, adică circa 40 de euro pe metru pătrat, în vreme ce o parcelă situată la periferia localităţii poate fi achiziţionată şi cu 17 euro pe metru pătrat.

În Popeşti-Leordeni, preţul mediu pentru terenurile pentru construcţii se ridică la 67 de euro pe metru pătrat. Un lot de casă de 600 de metri pătraţi poate fi cumpărat însă şi cu 50 de euro pe metru pătrat, adică la un preţ total de 30.000 de euro. În Chitila, un teren ajunge la 71 de euro pe metru pătrat, însă o parcelă de 500 de metri pătraţi este scoasă la vânzare pentru 9.500 de euro, adică 19 euro pe metru pătrat.

În apropierea Capitalei, cele mai scumpe sunt terenurile din Otopeni, unde preţul mediu pe metru pătrat se ridică la 116 euro. Un lot potrivit pentru construcţia unei case, cu o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi amplasat în zona Odăi poate fi achiziţionat însă şi cu 20.000 de euro, respectiv 55 de euro pe metru pătrat.

Cookies