LA MINE-N CARTIER

Cât s-a reabilitat din sistemul de canalizare al Capitalei şi când vor fi gata lucrările. Anunţ PMB

Potrivit unui comunicat al PMB, lucrările au început în primăvara anului 2017, iar până în acest moment au fost executate aproximativ 20 de procente din contract.

„Este o lucrare complexă, extrem de importantă pentru oraş, ţinând cont de faptul că aceste colectoare nu au fost niciodată reabilitate. După finalizarea acestor lucrări se va reduce nivelul de infiltraţii în reţeaua de canalizare, cu influenţa benefică asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei, şi va fi diminuat riscul producerii de inundaţii în zonele istorice ale oraşului”, declară primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

PMB mai precizează că proiectul a fost împărţit în 22 de tronsoane, iar în prezent constructorul lucrează la 18 dintre acestea. Mai mult decât atât, patru dintre aceste tronsoane sunt în curs de finalizare.

Conform graficului de execuţie, înaintat de către constructor, lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2018.

Valoarea acestui contract este de 63.799.648,46 lei, fără TVA, el fiind atribuit, în urma procedurii de achiziţie publică, Asocierii Tahal Consulting Engineers Ltd. – Triada Prod Impex SRl, lider al asocierii fiind Tahal Consulting Engineers Ltd.

În data de 21.12.2016, primarul general a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare, pentru implementarea proiectului „Finalizarea Staţiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare a canalului colector Dâmboviţa (caseta) în Municipiul Bucureşti – Etapa II”, în valoare de 330 de milioane de euro, fără TVA.

Proiectul are în componenţă 6 contracte de lucrări (CL1-CL 6) şi trei contracte de servicii (CS1-CS3), care în prezent se afla în diverse stadii de implementare.

Unul dintre cele mai importante contracte de lucrări din cadrul proiectului îl constituie cel de proiectare şi execuţie „Reabilitarea colectoarelor principale de canalizare A0 şi B0 (CL3).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button