Cât plătește Primăria Capitalei pentru Târgul de Crăciun din Piața Constituției. O parte din bani sunt obținuți din taxele plătite de comercianți

07 dec. 2022
185 Afișari
Cât plătește Primăria Capitalei pentru Târgul de Crăciun din Piața Constituției. O parte din bani sunt obținuți din taxele plătite de comercianți
Cât plătește Primăria Capitalei pentru Târgul de Crăciun din Piața Constituției. O parte din bani sunt obținuși din taxele plătite de comercianți | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primăria Capitalei plătește o sumă extrem de mare pentru Târgului de Crăciun ce a fost amenajat în Piața Constituției. Mai exact administrația publică achită circa 5 milioane lei (1 milion de euro) pentru acesta.

Cât plătește Primăria Capitalei pentru Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Primăria Municipiului București a transmis pentru HotNews.ro că pentru organizarea Târgului de Crăciun amplasat în Piața Constituție se plătește suma de 5 milioane lei. Din Această sumă circa 1 milion de lei vor fi obținuți din taxele pe care le plătesc comercianții ce au închiriat cabanele din târg.

Evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă a fost organizat de către PMB prin intermediul ARCUB, PROEDUS și CREART. Costurile pentru acesta sunt distribuite după cum urmează:

  • ARCUB a asigurat un buget de 1.818.905 lei pentru organizarea Târgului de Crăciun. Din această sumă 1.368.905 lei sunt asigurați de la bugetul local, iar diferența din venituri proprii.
  • PROEDUS a asigurat un buget de 1.835.142 lei pentru organizarea Târgului de Crăciun. Din această sumă 1.635.142 lei sunt asigurați de la bugetul local, iar diferența din venituri proprii.
  • CREART a asigurat un buget de 1.345.000 lei, pentru organizarea Târgului de Crăciun. Din această sumă, 1.009.913 lei sunt asigurați din încasarea tarifelor și taxelor de participare plătite de comercianți.

În primă instanță se dorea ca Târgul de Crăciun să aibă loc pe Arena Națională. Acesta urma să fie combinat cu anumite evenimente sportive, dedicate Campionatului Mondial de Fotbal.

PROEDUS și ARCUB au cerut Consiliului General 10 milioane de lei pentru organizarea evenimentului pe Arena Națională, iar intrarea la acesta urma să fie plătită. Propunerea însă a fost respinsă.

Care au fost costurile în anii trecuți

Anul trecut, Primăria Capitalei a achitat circa 5 milioane lei. pentru Târgul de Crăciun. Acesta a fost organizat în Piața Universității, iar accesul s-a făcut pe baza de bilet. Prețul acestuia a fost de 5 lei daca era achitat online și 7 lei daca era achitat fizic.

Iată sumele plătite înainte de mandatul lui Nicușor Dan:

  • 2019: Târgul a fost organizat în Piața Constituției și a costat 10,7 milioane lei.
  • 2018: Târgul și Revelionul Centenar au fost organizate în Piața Constituției și eu costat peste 15 milioane de lei.
  • 2016: Târgul de Crăciun a fost organizat în Piața Constituției și a costat circa 7,2 milioane lei.
Cookies