Cât ne costă anul acesta parada de 1 Decembrie

de:
20 nov. 2012
0 Afișari
Cât ne costă anul acesta parada de 1 Decembrie

Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Decizia a fost luată în şedinţa de marţi a Executivului.

În anii anteriori o paradă costa circa 1 milion de euro. Mai mult de jumătate din bani merg pe diurnele celor peste 1.000 de soldaţi care vin în Capitală. Restul reprezintă cheltuieli cu motorină, cherosen şi cu întreţinerea tehnicii militare. Anul acesta, Ministerul Apărării nu are alocat însă nici măcar un leu pentru această sărbătoare, scrie rtv.net.

„Dacă facem rost de bani din altă parte ne onorăm, dacă nu, nu facem nimic”, a declarat Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale.

În aceste condiţii, se ia în calcul organizarea unei parade mai restrânse, la care să participe doar soldaţi, în funcţie de sponsorizările pe care ministerul de resort le va găsi până atunci.

„Anul trecut a costat un milion. Dacă aduc oameni din ţară mă costă 400.000 de RON. Nu am banii aştia încă. Până la urmă o să defilăm cu soldaţii din Bucureşti”, a precizat Corneliu Dobriţoiu.

Ministrul Apărării Naţionale susţine că astfel de parade trebuie evitate şi în anii următor pentru că banii pot fi utilizaţi mult mai eficient, pentru programe de antrenament al soldaţilor sau pentru achiziţia de echipamente necesare soldaţilor români care desfăşoară misiune de menţinere a păcii în Afganistan.

Cookies