Cât mai costă două permise de conducere în București? 15.000 de euro, cu plata în rate. DNA: Polițist din Capitală, prins în flagrant

16 mart. 2023
334 afișări
Cât mai costă două permise de conducere în București? 15.000 de euro, cu plata în rate. DNA: Polițist din Capitală, prins în flagrant
Cât mai costă două permise de conducere în București? 15.000 de euro, cu plata în rate. DNA: Polițist din Capitală, prins în flagrant. Imagine simbol: Pexels

DNA a anunțat că un polițist din București a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la doi frați care voiau să obțină permise de conducere. Polițistul care ar fi cerut, în total, 15.000 de euro pentru cele două permise, a fost reținut pentru 24 de ore.

DNA: Polițist din București, prins în flagrant când primea bani pentru două permise de conducere

Într-un comunicat de presă transmis joi, 16 martie, DNA (Direcția Națională Anticorupție) anunță că procurorii din cadrul instituției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de miercuri, 15 martie, a unui polițist din București.

Inculpatul P. V.-D. este agent de poliție judiciară în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Secția 21, iar DNA anunță că a fost reținut pentru trafic de influență.

15.000 de euro ar fi cerut polițistul

Marți, la data de 14 martie 2023, inculpatul, în calitate de polițist din cadrul Secției 21 București, ar fi cerut de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra unor funcționari publici, însărcinați cu eliberarea permiselor de conducere, promițând cu aceeași ocazie că îi va determina pe aceștia să faciliteze obținerea în mod fraudulos, de către aceasta și fratele ei, a documentelor.

În contextul menționat mai sus, în data de 15 martie 2023, inculpatul ar fi primit de la persoana respectivă suma 10.000 euro, reprezentând o primă tranșa din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, transmite DNA.

Autoritățile i-au adus la cunoștință polițistului calitatea procesuală și acuzațiile, conform prevederilor art. 309 Cod de procedură penală.

Astăzi, 16 martie, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, transmite DNA.

Cookies