Cât mai costă diploma? Peste 200 de percheziții la falsificatori de diplome din București și alte 34 de județe

04 mart. 2021
134 Afișari
Cât mai costă diploma? Peste 200 de percheziții la falsificatori de diplome din București și alte 34 de județe
Peste 200 de percheziții

Polițiștii au efectuat miercuri peste 200 de percheziții în București și alte 34 de județe, la un grup de persoane bănuit că ar fi falsificat și contrafăcut diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

„La data de 3 martie, polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, au pus în executare 221 de mandate de percheziție domiciliară, în 34 de județe și în Bucureşti”, a anunțat Poliția Română, conform Digi24.

Toată acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări reiese că mai multe persoane au format o grupare în care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat, potrivit sursei citate.

Peste 200 de percheziții la falsificatori de diplome

În urma celor 221 de percheziții au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal.

Un atestat profesional costa 500 de lei, iar pentru o diplomă de studii, falsificatorii cereau între 4000 și 8000 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Cookies