Cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General. Bonus: cam ce salarii au oamenii lui de bază

29 sept. 2021
321 Afișari
Cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General. Bonus: cam ce salarii au oamenii lui de bază
Cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General. Bonus: cam ce salarii au oamenii lui de bază

Cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General? Întrebarea ca întrebarea, te prinzi că nu-i rea deloc atunci când apare (și e cumva logic să apară), dar nu-i rău nici răspunsul. Mai ales atunci când vine cu următorul bonus: cam ce salarii au oamenii lui de bază, potrivit datelor oficiale prezente pe site-ul Primăriei Municipiului București.

„Auzi, oare cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General?” a întrebat-o mătușa unei prietene pe prietena asta a ei din București. Oare are salariu cu bonus? Dar oare cam ce salarii au oamenii lui de bază? Prietena ne-a sunat, noi am zis „Chiar că!” și, ca să îi răspundem, am intrat pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului București, să găsim acolo, la loc oficial, veniturile salariale de bază ale funcțiilor din cadrul Primăriei Capitalei.

Să nu omitem că în tabelul cu salariile există și secțiunea de „spor condiții vătămătoare”. Oare o fi chiar așa de periculos să lucrezi la Primărie?

Deci, cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General?

Să începem cu începutul: Nicușor Dan a depus jurământul de învestire pentru funcția de Primar General al Capitalei în data de 29 octombrie 2020, împreună cu consilierii generali. La ceremonie a declarat că Primăria Municipiului București va deveni partenerul cetățenilor, iar Capitala are un potențial extrem de mare și oameni valoroși, astfel că este imposibil „să nu reușim”.

Punem la capitolul reușite această privire asupra lefurilor din Primăria Municipiului București. Cât i-a costat pe bucureșteni Nicușor Dan în primul său an de Primar General al Capitalei? Răspunsul îl avem chiar sub nasul nostru (pe site-ul oficial al PMB).

Recomandăm și: Nicușor Dan are din nou chef de vorbă. Spune că a luat o pauză de comunicare de câteva luni. „Pentru că așa m-am gândit eu” | VIDEO

Veniturile salariale brute ale funcțiilor din cadrul Primăriei Municipiului București stabilite conform Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, coroborată cu OUG 114/2018 și cu O.U.G. 226/2020, la data de 31.03.2021:

Salariul de bază al Primarului General al Capitalei este de 20,800 de lei, în timp ce Viceprimarul are un salariu de bază de 18,720 de lei. Observăm că demnitarii nu au și spor pentru condiții vătămătoare.

Acum, e vremea pentru bonus: cam ce salarii au oamenii lui de bază

Și dacă ne-am „liniștit” cu salariile cele mai importante din cadrul PMB, haideți să vedem ce salarii mai sunt prin Primărie.

Recomandăm și: Da, da, e adevărat: Nicușor Dan s-a tuns! Ne scuzați, urmează clickbait: intră în articol să îl vezi proaspăt ieșit de la frizer

  • Secretar general, Director general, Arhitect șef, Administrator public. Salariu de bază – 18,148 de lei. Spor condiții vătămătoare – 2,319.
  • Director general adjunct și Director executiv. Salariu de bază – 17,687 de lei. Spor condiții vătămătoare – 2,260.
  • Portar, paznic, pompier, curier, bufetier. Salariu de bază între 3,283 și 4,093 de lei. Spor condiții vătămătoare între 420 și 523.

Lista este lungă și nu vrem să vă plictisim cu atâtea cifre, dar o lăsăm aici, dacă sunteți curioși de salariile din cadrul PMB: venituri_fonduri_publice_31_martie_2021.

PS Indemnizațiile Primarului General și ale Viceprimarului se majorează cu 25% în momentul în care se implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile, potrivit articolului nr. 16 alin (2) din Legea nr.153/2017 cu modificările și completările ulterioare.

Cookies