Cât durează să ajungă un plic de la București la Mangalia? 6 luni, dacă trece mai întâi prin Mongolia

23 feb. 2023
386 afișări
Cât durează să ajungă un plic de la București la Mangalia? 6 luni, dacă trece mai întâi prin Mongolia
Cât durează să ajungă un plic de la București la Mangalia? 6 luni, dacă trece mai întâi prin Mongolia. Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

O traducătoare a expediat un plic prin poștă în iulie anul 2022, din București către Mangalia, și a ajuns la destinație după șase luni. Din greșeală, plicul a călătorit mii de kilometri în afara țării și înapoi până la destinatar.

Plicul a făcut un ocol de 5.700 de kilometri până în Mongolia

Veronica Lazăr a povestit, pe Facebook, despre cum a ajuns un plic trimis din București la o cu totul altă adresă, neașteptat de departe. Aceasta a trimis plicul, care conținea un volum din Rousseau, către un destinatar din Mangalia în luna iulie a anului 2022. Din greșeală, acesta a făcut un ocol de 5.700 de kilometri, ajungând tocmai în Mongolia.

Destinatarul a primit plicul după șase luni, adică de Crăciun:

Un volumaș din Rousseau, trimis de la București în iulie, ajuns de sfîntul Crăciun. Trimis la Mangalia, interceptat în Mongolia.

Așa se întîmplă în istoria ideilor. Ajung missent pe cine știe unde, și apoi ne mirăm, spune Veronica Lazăr în postarea de pe Facebook.

Plic trimis în Mongolia. Sursa foto: Facebook - Mihai Iovanel
Plic trimis în Mongolia. Sursa foto: Facebook – Mihai Iovanel

O scrisoare a ajuns la destinație după 100 de ani

O scrisoare trimisă în februarie 1916 a fost livrată către destinatar 100 de ani mai târziu. Acesta nu mai locuia la adresa din Hamlet Road, din Sudul Londrei de multă vreme, iar ocupanții actuali au fost foarte mirați de livrarea primită, relatează CNN.

Finlay Glen, cel care locuiește în prezent la adresa de pe scrisoare, a crezut că este vorba despre anul 2016, pe plic fiind trecut ’16. Uitându-se mai atent la timbru, pe acesta era tipărit un rege, nu o regină, astfel și-a dat seama că este vorba despre anul 1916.

Scrisoarea a ajuns la acesta cu mulți ani în urmă, doar că s-a hotărât recent să o ducă la cea mai apropiată asociație de istorie, astfel a ajuns la Norwood Review, o revistă de specialitate.

Timbrul înfățișa un rege, nu o regină

Timbrul atașat plicului îl înfățișează pe George al V-lea al Regatului Unit. Scrisoarea a fost trimisă la mijlocul Primului Război Mondial, adică la doar un deceniu distanță de nașterea Elisabetei a II-a.

Editorul revistei, Stephen Oxford, a fost încântat de primirea scrisorii. Acesta a spus că a fost adresată „Dragei mele Katie”, soția magnatului Oswald Marsh.

Cea care a trimis scrisoarea era Christabel Mennel, fiica unui comerciant de ceai, Henry Tuke Mennel, aflându-se cu familia într-o vacanță în Bath, în vestul Angliei. Aceasta o anunța pe destinatoarea scrisorii că s-a confruntat cu o răceală foarte grea și că s-a simțit groaznic în locul în care și-a petrecut vacanța.

Parcursul enigmaticei scrisori poate că va rămâne nedeslușit, având în vedere cei 107 ani pe care i-a petrecut fără să ajungă la destinatar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies