ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Cât durează, de fapt, imunitatea după vaccinare? Dacă avem grijă, doi ani. Dacă nu, maxim 8 luni! Care sunt factorii care influențează rezistența organismului

Imunitatea după vaccinare ar putea dura până la doi ani, acest lucru depinzând de trei factori care cresc rezistenţa organismului, afirmă Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti.

Imunitatea după vaccinare ar putea să dureze chiar și doi ani, după cum se așteaptă producătorii vaccinurilor anti-Covid, iar Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat la Digi24 că un răspuns în acest sens va fi aflat anul acesta. Medicul a subliniat că fiecare dintre noi poate creşte rezistenţa propriului organism.

„Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment. Cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice.

Imunitatea după vaccinare. Factorii care prelungesc rezistența organismului

Beatrice Mahler a enumerat trei factori care pot duce la o rezistență mai mare a organismului în fața Covid-19, după vaccinare. Aceltia sunt: alimentaţia sănătoasă, stresul redus la minim şi odihna. În caz contrar, chiar după vaccinare, capacitatea organismului de a răspunde va fi diminuată.

”Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să raspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, a declarat medicul Beatrice Mahler.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button