Cât de mult s-a schimbat Capitala: Harta Bucureștiului din satelit, din 1984 până în prezent

de:
10 mai 2013
376 Afișari
Cât de mult s-a schimbat Capitala: Harta Bucureștiului din satelit, din 1984 până în prezent

Imaginile din satelit folosite de Google au fost capturate în cursul misiunii Landsat, o colaborare dintre NASA şi USGS care a început în anii `70. Animația fotografiilor realizate din satelit evidențiază modificările prin care a trecut Capitala în ultimii 28 de ani:

• Demolările pentru noul Centru Civic și Casa Poporului, care au doborât clădiri pe o rază de câțiva kilometri, între Dealul Arsenalului și Piața Alba Iulia. 

• Construcția Lacului Morii (1987) și a bazinului Văcărești (1989)

• Finalizarea construcției noului Centru Civic 

• Boom-ul imobiliar din anii 2000

Harta poate fi accesată aici

Google a anunţat de joi disponibilitatea publică a proiectului Landsat Timelapse, realizat în colaborare cu Rodul colaborării cu U.S. Geological Survey (USGS), NASA şi Revista Time. Proiectul permite oricărui utilizator să facă o incursiune în trecut şi să poată observa schimbările prin care a trecut planeta în ultimii 28 de ani.

Google a demarat parteneriatul cu USGS în 2009 şi, după procesarea a două milioane de imagini şi 909 TB de date, a selectat, cu ajutorul Google Earth Engine, ele mai bune imagini. După această etapă, capturile foto selectate au fost asamblate în imagini complete cu rezoluţia de 1,78 terapixeli, câte una pentru fiecare an care s-a scurs din 1984 până acum, iar acestea au fost incluse într-o animaţie HTML 5.

Cookies