ȘTIRI

Cât de frig se face până în decembrie, în București și la munte. Prognoza pe două săptămâni

Vremea se va menține sub normalul termic al aceastei perioade, în zona Bucureștiului, fără a se atinge valori termice prea coborâte. Astfel, maximele vor fi de 10…11 grade în primele două zile şi apoi vor oscila în jurul a 8…9 grade, iar minimele termice se vor apropia de limita înghețului dar se vor menține ușor pozitive, chiar şi în nopţile mai reci.

Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariție între 25 noiembrie şi 2 decembrie.

LA MUNTE
Între 19 şi 26 noiembrie, media valorilor termice maxime va scădea treptat de la 7 la 5 grade. După 27 noiembrie, răcirea vremii va fi ceva mai pronunţată, încât temperaturile maxime vor ajunge de la o medie de 4…5 grade, spre 0…2 grade. Temperaturile minime vor fi permanent negative, iar procesul de răcire treptată a vremii se va reflecta şi asupra lor, căci vor tinde spre -5 grade la sfârşitul intervalului.
Precipitațiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție după 25 noiembrie şi vor fi în general slabe. Vor fi predominant ploi la altitudini sub 1200 m şi mai ales lapoviţe şi ninsori în zonele mai înalte, unde se va depune un strat subţire de zăpadă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button