LA MINE-N CARTIER

Cât costă viaţa în Bucureşti

Potrivit Business Magazin, în principiu, viaţa în Capitală costă atât cât câştigi. Dacă ar fi să întocmim o listă cu argumente pro şi contra locuirii în Bucureşti, ar arăta destul de echilibrat. Pe de o parte, avem toate avantajele pe care le aduce capitala unei ţări: aici sunt cele mai multe locuri de muncă, cele mai mari salarii, cele mai mari şanse de a fi observat şi de a observa, în acelaşi timp, îndeaproape, tot ce se întâmplă în economia românească şi în societate, în general.

Pe de altă parte, tot aici sunt şi cele mai mari chirii, apartamentele sunt mai scumpe decât în alte oraşe, iar la piaţă plătim mai mult pentru legume şi fructe. Şi prestatorii de servicii îşi stabilesc întotdeauna tarife mai mari decât în restul ţării.

Competiţia este, de asemenea, mai mare, la fel şi tentaţiile de tot felul, iar toate acestea creează, în general, o presiune suplimentară pe cel care decide să se mute din provincie în Bucureşti. Faptul că în fiecare an mii de tineri din toată ţara decid să vină la facultate şi să rămână, în cele din urmă, definitiv aici arată că avantajele cântăresc mai greu decât dezavantajele vieţii din Capitală.

Un studiu recent, realizat de A.T. Kearney, confirmă că angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii, cu o medie netă de 2.091 de lei pe lună.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button