Cât costă terenurile scoase la vânzare în zona metropolitană Bucureşti

de:
13 iul. 2011
3 Afișari
Cât costă terenurile scoase la vânzare în zona metropolitană Bucureşti

Studiul a luat în considerare zona aflată în vecinătatea Bucureştiului, formată din trei inele concentrice alcătuite din suprafeţele diverselor localităţi care intră în componenţa judeţelor Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Dâmboviţa.

„Totalitatea datelor analizate relevă că inelul 1 are la vânzare o valoare de 2,27 miliarde euro, inelul 2 o valoare de 653 milioane euro, inelul 3 o valoare de 486 milioane euro, iar intravilanul oraşului Bucureşti are la vânzare o valoare de 3,34 miliarde euro. Toate aceste sume fac ca perimetrul metropolitan al oraşului Bucureşti să aibă o valoare de circa 6,8 miliarde euro la vânzare”, se arată într-un comunicat al Impact Developer & Contractor, citat de Mediafax.ro

Potrivit studiului, preţul mediu cu care se vinde metrul pătrat de teren, indiferent de suprafaţa totală a acestuia, în primul inel este de 82 euro, iar localitatea cu cel mai ridicat preţ mediu este Pipera (326 euro/mp), iar cel mai scăzut preţ mediu se află la Vidra, cu 33 euro/mp. Tot pentru inelul 1, cel mai mare preţ cerut este de 909 euro/mp şi poate fi găsit în Pipera, iar cel mai scăzut este 4 euro/mp şi poate fi găsit în Dobroeşti.

În cel de-al doilea inel preţul mediu cu care se vinde metrul pătrat de teren este de 35 euro. În comuna Afumaţi se află cel mai ridicat preţ mediu din întreaga zonă (106 euro/mp), iar în localităţile Grădinari şi Frumuşani pe cel mai scăzut (10 euro/mp). Preţul cel mai mare cu care se vinde un teren în Inelul 2 este de 350 euro/mp în Afumati, iar cel mai scăzut este de 2 euro/mp la Dascălu.

În cel de-al treilea inel ce înconjoară Bucureştiul terenurile se vând cu un preţ mediu de 25 euro/mp. Cel mai mare preţ mediu este la Snogov, cu 107 euro/mp, iar în localitatea Goştinari clienţii pot achiziţiona un teren cu un preţ mediu de doar 2 euro/mp. Preţul cel mai mare din ineul 3 poate fi găsit tot la Snagov şi este de 300 euro/mp, iar cel mai scăzut este 1 euro/mp şi poate fi găsit la Bulbucata.

Cookies