ARHIVA B365

Cât costă terenurile din centrul Capitalei și de ce zone sunt interesați investitorii

Fondurile de investiţii sunt interesate de oportunităţile oferite de piaţa imobiliară din Capitală şi achiziţionează terenuri de peste 1.000 mp în zone centrale cu preţuri cuprinse între 1.200 şi 3.000 euro pe metru pătrat, se arată într-o analiză a pieţei realizată de o agenţie imobiliară.

În ultimul an, tranzacţiile cu imobile de lux şi terenuri au crescut cu cel puţin 10% iar persoanele fizice au fost interesate de achiziţia de terenuri, mai ales în partea de nord a Bucureştiului, potrivit analizei realizate de Palace Estate.

‘Este evident un apetit crescut al investitorilor pentru piaţa imobiliară din Bucureşti. Multe dintre proiectele care au stagnat în ultimii patru ani au fost deblocate şi au termen de finalizare mijlocul anului 2016. Cele mai căutate terenuri sunt cele de peste 1.000 mp unde vor fi construite clădiri de birouri, spaţii comerciale şi hoteluri’, spune Yaniv Dahan, proprietarul agenţiei imobiliare, citat de evz.ro.

Cele mai multe cereri pentru cumpărarea de terenuri vizează suprafeţele între 400 şi 3.500 mp care au ca destinaţie case individuale sau complexuri rezidenţiale. Zona Pipera – Tunari a devenit un punct de atracţie pentru investitori dar şi pentru persoane fizice şi expaţi datorită centrelor educaţionale private din această zonă.

Creşterea cererii pentru terenurile din zona de nord a Bucureştiului nu a influenţat evoluţia preţurilor faţă de anul precedent, spun brokerii agenţiei imobiliare. Preţurile terenurilor în zona Pipera Tunari – Şcoala Americană variază între 130 şi 200 euro/mp, iar cele amplasate lângă zona şoselei de centură se vând sub 100 euro/mp.

În zona Pipera-Iancu Nicolae – Şoseaua Petricani preţul terenurilor variază între 150 şi 300 euro/mp, iar în zona Pipera – Iancu Nicolae – Grădina Zoologică, preţurile sunt cuprinse între 200-600 euro/mp. Conform analizei, piaţa imobiliară îşi va continua creşterea în ceea ce priveşte dinamica tranzacţiilor, fără să aibă ca efect şi o creştere a preţurilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button