ARHIVA B365

Cât costă să te cazezi în cele mai scumpe camere de hotel din Bucureşti

Hotelul Radisson Blu ocupă primul loc în topul celor mai scumpe camere de hotel din Bucureşti. Cei care vor să fie cei mai răsfăţaţi clienţi ai hotelului trebuie să achite 2.048 de euro pe noapte, plus TVA de 9%, pentru apartamentul regal „Regele Ferdinand şi Regina Maria“ de la Radisson Blu, potrivit revistei Capital. În top se regăsesc şi subsidiarele locale ale lanţurilor hoteliere internaţionale Intercontinental şi Marriott, care închiriază camere cu 1.500 de euro pe noapte, plus TVA, respectiv 1.220 de euro.

Printre cei care s-au cazat în apartamentul regal de la Radisson Blu se numără şi Madonna, James Blunt, Pamela Anderson, Mihai Gorbaciov sau prinţul Felipe al Spaniei.

Apartamentul imperial de la Intercontinental, care are tariful de 1.500 de euro pe noapte, plus TVA, este preferat de celebrul muzician Nigel Kennedy, pentru că este singurul din Bucureşti  în care poate face repetiţii la pian pentru concerte, potrivit Danei Chiriac, directorul de marketing al hotelului.

Cele două apartamente prezidenţiale de la J.W.Marriott, Cotroceni şi Parlament, se închiriază cu 1.220 de euro pe noapte şi, potrivit reprezentanţilor companiei,  sunt ocupate aproximativ trei zile pe săptămână. Apartamentele au fost închiriate de presonalităţi ca regele Juan Carlos al Spaniei, Nicholas Sarkozy, G.W.Bush, José Carreras, Julio şi Enrique Iglesias, Phil Collins şi Michael Bolton.

La Hilton Athenée Palace, apartamentul regal poate fi închiriat cu 1.180 de euro pe noapte.

La hotelul Carol Parc, ”suita regală” costă 900 de euro, iar până la sfârşitul lui aprilie a fost ocupat nouă nopţi. Tariful ”suitei regale” a fost redus cu 700 de euro faţă de anul 2009, când era ocupat doar 30 de nopţi pe an. Cu aceeaşi bani, doritorii îşi pot petrece o noapte în apartamentul rezidenţial de la Grand Hotel Continental, unde, potrivit proprietarului hotelului, ar fi fost găzduit, conform unei legende, în 1877, Osman Paşa, comandantul armatei otomane.

Celelalte camere scumpe se găsesc la hotel Epoque, unde apartamentul costă 402 euro plus TVA, dar şi la Howard Johnson Grand Plaza, unde apartamentele diplomatice au tarif de 380 de euro.

Deşi preţurile par mari pentru cei cu venituri modeste, potrivit aceleiaşi surse, în străinătate, o noapte de cazare la un hotel de top poate ajunge şi la circa 42.600 de euro, la President Wilson Hotel din Geneva.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button