Cât costă să ajungi de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului

24 iul. 2021
7812 Afișari
Cât costă să ajungi de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului
Sursa foto: Wikipedia

Drumul de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului se poate dovedi uneori la fel de anevoios atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști deopotrivă. Din fericire însă, în ultimii ani au apărut din ce în ce mai multe opțiuni pentru a parcurge cei aproape 18 kilometri ce separă Aeroportul Otopeni de centrul Capitalei. Iată, de asemenea, și cât costă să ajungi de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului.

Deoarece Aeroportul Otopeni se află la o distanță considerabilă de oraș, indiferent de direcția din care aterizezi pe Otopeni vei avea nevoie să folosești un mijloc de transport, asta dacă nu ai parcat mașina lângă aeroport sau dacă nu te așteaptă cineva la aeroport. Cum selecția mijloacelor de transport a devenit în ultimii ani destul de bogată, vă invit să vedem care sunt alternativele existente și cât costă să ajungi de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului.

Cât costă să ajungi de la Aeroportul Otopeni până în centrul București cu un taxi sau servicii de ridesharing

Probabil unul dintre cele mai populare moduri de transport între Aeroportul Otopeni și centrul Bucureștiului, serviciile de taxi sau ridesharing (Uber/Bolt etc.) asigură un drum direct și fără stres direct de la terminalul aeroportului și până la adresa dorită de călător.

Plata poate fi făcută direct de pe telefon, cu cardul, sau cash. Un avantaj oferit de aplicațiile de ridesharing este faptul că poți afla costul de dinainte să te urci în vehicul, și poți chiar opta pentru diferite automobile, în funcție de buget și de serviciul pe care îl dorești.

În ziua de astăzi, prețurile taxiurilor clasice au scăzut, pentru a putea concura cu aplicațiile de ridesharing de pe piață.

Spre exemplu, o cursă cu un taxi luat din fața terminalului sosiri de la Aeroportul Otopeni și până în centrul Bucureștiului va costa în medie 45-60 de lei, în funcție de tariful perceput de fiecare companie. De obicei, tariful se încadrează între 1,99 și 3 lei pe kilometru.

Între timp, o cursă comandată din aplicația Bolt va costa circa 50 lei pentru serviciul Standard sau cel Green (automobil electric), însă tariful crește la 65 lei pentru o cursă cu serviciul Comfort, care promite mașini mai noi și mai comode.

Pe Uber, cea mai populară aplicație de ridesharing, o cursă Standard costă 42 de lei, una Comfort va costa 50 de lei, în timp ce una Green va costa 51 de lei, tariful variind pe Uber între cursele standard și cele cu mașini electrice.

Aceste prețuri corespund orei 18:30, sâmbătă, pe data de 24 iulie. Prețurile variază în funcție de oră, vreme și numărul de șoferi din zonă.

Autobuzele puse la dispoziție de Societatea de Transport București

Societatea de Transport București (STB) pune la dispoziția călătorilor linia de transport Expres 783. Aceasta leagă Aeroportul Otopeni de Piața Unirii. Prețul unui bilet pe această rută este mai mare decât pentru biletele din interiorul orașului, costând 3,5 lei, față de liniile urbane, unde un bilet costă 1,3 lei.

Durata unei astfel de călătorii este de circa 30-50 de minute, în funcție de trafic. Există două stații STB la aeroport: una la Terminalul Sosiri și una la Terminalul Plecări. Linia Expres 783 circulă în fiecare zi din săptămână, chiar şi în timpul nopţii: în fiecare zi de la 00:30 la 23:45.

Acest mijloc de transport este recomandat celor care nu au bagaje foarte multe, deoarece uneori poate fi problematic să porți după tine toate bagajele, caz în care comandatul unei mașini cu portbagaj ar fi mult mai potrivit. Programul Liniei Expres 783 poate fi consultat aici.

Trenul direct pus la dispoziție de CFR Călători

Anul trecut a fost inaugurată noua linie, care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. Călătoria cu aceste trenuri durează 20-25 de minute, iar zilnic circulă 72 de trenuri, organizate în 36 de perechi. Trenurile circulă atât pe parcursul zilei, cât și pe cel al nopții.

Prețul unui bilet este de 4 lei, la care se mai adaugă un leu în cazul în care se dorește rezervarea unui anumit loc.

Biletele pentru această linie se pot cumpăra atât de la casele de bilete, cât și online, accesând acest link.

Cookies