Cât costă ridicarea maşinilor în fiecare sector al Capitalei

de:
07 apr. 2011
0 Afișari
Cât costă ridicarea maşinilor în fiecare sector al Capitalei

În Sectorul 1 tarifele pentru recuperarea maşinilor ridicate s-au redus cu 60%. Și primăriile sectoarelor 4 şi 6 au declarat, citate de Gândul, că vor să le ceară firmelor de ridicat să scadă preţurile. Edilii sectorului 2 susţin că au cele mai mici tarife şi nu mai există loc de reducere. În schimb, reprezentanţii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pregătesc o hotărâre prin care să interzică ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în toată Capitala.

În Sectorul 1 bucureştenii trebuie să plătească 350 de lei plus TVA ca să îşi recupereze maşina. Până marţi, ziua în care s-a anunţatreducerea preţului cu 60%, taxa de recuperare a unei maşini era de 833 de lei.

Primăria Sectorului 2 se laudă că are cele mai mici tarife din Bucureşti, de 500 de lei.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a declarat că în această lună consilierii locali vor decide cu cât şi de când vor scădea tarifele pentru ridicarea maşinilor, însă ”i se pare normal ca primele 24 de ore să fie gratuite”. În acest sector pentru ridicarea şi transportul autoturismelor se percepe o taxă de 200 de lei şi respectiv 300 de lei, iar pentru depozitare câte 100 de lei pe zi.

În sectorul 6 tarifele vor scădea însă reprezentanţii administraţiei nu se ştiu de când vor aplica această reducere. Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş a precizat că inteţionează să propună scăderea tarifelor pentru ridicarea maşinilor, ”probabil în prima şedinţă”. În acest sector recuperarea unei maşini de 2,5 tone îl costă pe proprietar 850 de lei. Pentru maşinile de până le 3,5 tone, taxa de recuperare a acestora este 1.500 de lei, iar pentru maşinile cu o greutate mai mare taxa este de 5.100 de lei.

În ultima şedinţă a CGMB, consilierii au vrut să interzică ridicarea maşinilor în tot Bucureştiul, însă, aceştia mai aveau nevoie de un singur pentru ca bucureştenii să scape de hingherii de maşini. Consilierii municipali vor să redacteze textul unei noi hotărâri prin care să fie interzisă ridicarea maşinilor, astfel încât aceasta să nu mai poată fi atacată în instanţă.

Cookies