„Cât costă o călătorie la metrou și una la STB?”. Întrebarea asta l-a pus în dificultate pe ministrul Tánczos Barna

17 oct. 2022
306 Afișari
„Cât costă o călătorie la metrou și una la STB?”. Întrebarea asta l-a pus în dificultate pe ministrul Tánczos Barna
„Cât costă o călătorie la metrou și una la STB?”. Întrebarea asta l-a pus în dificultate pe ministrul Tánczos Barna. Sursa imagine: Inquam Photos / Ilona Andrei

Actualul ministru al Mediului a recunoscut că nu știe cât costă o călătorie la metrou și una la STB. Amintim că Tánczos Barna este fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Tánczos Barna nu știe cât costă o călătorie la metrou și STB

Ministrul Mediului a vorbit în cadrul unui interviu la Radio România Actualități. Reporterul l-a întrebat pe Tánczos Barna cât costă un bilet la STB și cât costă un bilet la metrou.

Demnitarul a spus că achiziționează bilete de 10 călătorii și le plătește cu cardul. Barna a recunoscut că nu știe exact cât costă o singură călătorie.

Dialogul între reporter și ministrul Mediului, redat de clubferoviar.ro:

„Reporter: Cât costă o călătorie cu metroul și una cu STB?

Tanczos Barna: Biletele pe care le iau sunt de zece călătorii și le plătesc de pe card, sunt un leu 50, undeva în zona aceea. Recunosc că nu știu exact, dar…

Reporter: Trei lei e călătoria și la metrou, și la STB.

Tanczos Barna: Dacă așteptați două secunde vă arăt biletul.

Reporter: E 25 de lei cartela cu zece călătorii, deci nu un leu și jumătate

Tanczos Barna: Încă o dată, aduceți-mi dumneavoastră o cartelă de metrou cu zece călătorii.

Reporter: O am la mine”

Prețuri bilete metrou și STB

La data de 1 august 2021, Metrorex și STB au stabilit un preț unic pentru bilete. Astfel, o călătorie costă 3 lei. Înainte de aceste tarife unificate, un bilet la STB costa 1.3 lei, iar un bilet la metrou costa 2.5 lei.

În prezent, două călătorii la STB și metrou costă 6 lei, iar 10 călătorii costă 25 de lei.

Potrivit informațiilor din CV, în perioada 2007-2009, Tánczos Barna a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Actualul ministru al Mediului circulă uneori cu metroul, în Vinerea Verde – momentul din săptămână când oamenii sunt încurajați să lase mașinile acasă și să aleagă mijloacele de transport în comun.

Cookies