Cât te costă să îţi izolezi casa veche

de:
28 iun. 2011
1 Afișari
Cât te costă să îţi izolezi casa veche

Potrivit calculelor făcute de reprezentanţii Duraziv, cu circa 10.000 de euro, pot fi izolaţi în interior, pereţii unei clădiri vechi, de 250 metri pătraţi. Conform directivei CE, referitoare la eficienţa energetică, începând de anul viitor, autorităţile trebuie să se implice mai mult în renovarea anuală a clădirilor publice. Potrivit reprezentanţilor producătorului de materiale de construcţii, pentru mărirea eficienţei energetice a clădirilor publice aplicarea unui termosistem pe interior este cea mai ieftină soluţie şi singura variantă care asigură integritatea arhitecturală a faţadelor clădirilor vechi.

George Bocai, directorul tehnic al companiei Duraziv susţine că, în funcţie de calitatea materialelor folosite, costul izolaţiei termice ar trebui să se încadreze între 8 euro pe mp şi 10 euro pe mp de suprafaţă termoizolată. De asemenea, preţul manoperei pe metrul pătrat variază între 4 euro şi 10 euro. Astfel, pentru o clădire cu o suprafaţă la sol de 250 mp costul izolării pereţilor poate varia între 6.000 de euro şi 10.000 de euro.

Specialiştii susţin că izolaţia termică a caselor vechi ar putea reduce energia consumată de aceste imobile cu circa 60%. Bocai mai spune că termoizolarea interioară este o soluţie recomandată atât în renovarea clădirilor cu valoare arhitecturală deosebită cât şi în cazul locuinţelor cu regim de utilizare discontinuu sau în zonele în care faţadele sunt inaccesibile din exterior.

Duraziv, companie activă din 2003 pe piaţa materialelor de construcţii, este unul dintre principalii jucători locali din segmentul adezivilor.

Cookies