Paşte de lux la Bucureşti: de la picnic pe iarbă la brunch fusion

de:
21 apr. 2011
132 afișări
Paşte de lux la Bucureşti: de la picnic pe iarbă la brunch fusion

Bucătarii vin cu o avalanşă de arome, care să îi surprindă plăcut pe toţi clienţii, români sau străini. Howard Johnson Grand Plaza îşi invită oaspeţii la un picnic – brunch chiar în centrul oraşului. Decorul amplifică senzaţia picnicului pentru că preparatele tradiţionale de Paşti vor fi servite pe un bufet de iarbă proaspătă.

Oaspeţii îşi vor putea încânta simţurile cu o gamă largă de preparate, dintre care nu vor lipsi specialităţile de miel – friptura, stufatul, drobul şi ciorba de miel – , cozonacul, pasca, plăcintele de casă şi ouăle colorate. Cei care nu ţin atât de mult la obiceiurile autohtone şi vor să mănânce, de Paşti, preparate exotice pot opta pentru specialităţile tradiţionale Fusion Brunch sau pentru spectacolele teppan din restaurantul Benihana, care are specific japonez. Mesele de teppan au plite pe care se găteşte mâncarea chiar în faţa oaspeţilor.

În timp ce părinţii lor se delectează, copiii oaspeţilor pot învăţa, în colţul amenajat special pentru ei, să picteze ouăle şi vor descoperi surprizele pregătite de Iepuraş.

Preţul ”picnicului din centrul oraşului” este de 170 de lei pentru fiecare adult, iar meniurile copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani vor fi reduse cu 50%.

Radisson Blu, primul hotel de cinci stele cu restaurantele deschise în noaptea de Înviere

Bucătarul şef, Bernd Kirsch, de la hotelul Radisson Blu din Capitală a pregătit numeroase delicatese din carne de miel. Până pe 24 aprilie, inclusiv, oaspeţii hotelului pot mânca Piccata cu carne de miel şi Linguini, tocană de miel cu Tagliatelle, cotlet de miel cu ciuperci şi Risotto, carne de miel la grătar cu crustă de Parmesan şi piure de cartofi.

La Easter Brunch, în restaurantul Dacia Felix, clienţii pot servi, pe lângă aceste delicatese, pulpă sau cotlet de miel, borş cu carne de miel, drob din carne de miel, crap la cuptor şi ouă vopsite, mezeluri româneşti şi diferite tipuri de brânză, pască, cozonac, ciocolată în formă de iepuraş şi ouă de Paşti.

Preţul pentru brunch-ul de Paşti la Radisson Blu este de 220 de lei de persoană. Organizatorii susţin că vor să le ofere oaspeţilor şi mult divertisment şi, dacă le permite vremea, să mute câteva mese pe terasa hotelului şi să facă un grătar special, BBQ Oven. Restaurantele Caffe Citta şi Le Bistro vor fi deschise, pentru gurmanzi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, până la ora 2:00. Potrivit reprezentanţilor companiei, Radisson Blu este primul hotel de cinci stele care va avea restaurantele deschise în noaptea de Înviere. La standul cu prăjituri de la Caffe Citta oaspeţii vor putea cumpăra dulciuri speciale de Paşti, fie în formă de iepuraş, fie în formă de ouă. Amatorii de dulciuri făcute de bucătarii Radisson Blu le pot cumpăra de la acest restaurant până pe 24 aprilie.

Potrivit reprezentanţilor hotelului, la mijlocul săptămânii, peste 70% din capacitatea totală a restaurantului, de 250 de locuri, se afla pe lista de rezervari. Jumătate dintre cei care au ales să se delecteze de Paşte cu preparatele chef-ilor de la Radisson Blu sunt cetăţeni străini.

Mănânci de Paşte la InterContinental şi poţi câştiga o excursie la Roma

Subsidiara locală a lanţului hotelier internaţional InterContinental mizează pe specificul autohton cu ocazia sărbătorilor de Paşte. Astfel, la InterContinental, în perioada 18 – 22 aprilie, se desfăşoară Târgul Tradiţional de Paşti, cu produse româneşti, eveniment organizat în colaborare cu Muzeul Țăranului Român. În lobby-ul hotelului, meşterii populari vor face demonstraţii de sculptură în lemn, încondieiat ouă şi olărit. Intrarea este liberă, iar expoziţia cu vânzare este deschisă de luni până vineri, între orele 10.00 – 20.00.

Un brunch românesc şi o cină în stil italian îi aşteaptă pe cei care vor să ia masa la acest hotel de cinci stele. Ca să îi determine şi mai mult pe clienţi să deguste preparatele bucătarilor lor, managerii InterContinental au pregătit o tombolă, care are ca premiu un weekend în doi la Roma, la care se adaugă un voucher de 300 de euro la Azay Shop.

În duminica de Paşti, începând de la ora 12.00, la brunch-ul din Braseria Corso, oaspeţii vor avea parte de un meniu tradiţional românesc, din care nu vor lipsi friptura de miel, drobul şi pasca. Copiii clienţilor vor primi ouă de ciocolată de la Iepuraş şi se vor juca cu animatorii într-un spaţiu special amenajat.

Preţul unui meniu este de 175 de lei de persoana, iar copiii cu vârsta de până la şase ani vor avea meniul gratuit, iar meniul celor cu vârsta cuprinsă între şase ani şi 12 ani va fi redus cu 50%.

Luni seara, pe 25 aprilie, restaurantul Modigliani, din incinta InterContinental, organizează o Cină de Paşti în stil italian, cu muzică live. Meniul de luni, care costă 150 de lei de persoană, va include “Lasagnette ai porcini”, sorbetto, miel şi vin.

Easter Day la JW Marriott

La hotelul JW Marriott, oaspeţii pot degusta un meniu special, Brunch with a twist la Steakhouse, pe 24 aprilie, între orele 12.00 – 16:00, care costă 250 de lei de persoană. La JW Steakhouse meniul include cafea, ceai, sucuri naturale şi băuturi răcoritoare, vin roşu şi spumant, iar la bufetul suedez gurmanzii vor putea gusta fripturile USDA Black Angus, carne de vită marinată cu bourbon (whiskey american făcut în special din porumb), fripturi picante, cotlete de miel, fructe de mare proaspete, stridii, carne de crab, peşte proaspăt, afumat sau marinat, sparanghel la grătar, ciuperci de pădure sote, cartofi copţi, salată Caesar, o paletă largă de opţiuni pentru desert.

Pentru tradiţionalişti, bucătarii Steakhouse vor pregăti pentru acest brunch şi pască, ouă, cozonac, miel şi drob. Potrivit reprezentanţilor Steakhouse, cei care vor să mănânce de Paşti la acest restaurant trebuie să se grăbească pentru că mai sunt foarte puţine locuri disponibile. Invitaţii vor avea parte şi de o serie de surprize din partea organizatorilor.

Iubitorii bucătăriei italiene pot servi, atât prânzul cât şi cina, pregătite de bucătarii de la Cucina de la hotelul Marriott. Potrivit reprezentanţilor hotelului, deşi nici de la Cucina nu vor lipsi produsele tradiţionale româneşti, acest meniu va fi, mai degrabă, orientat pe tradiţiile pascale ale italienilor. Bucureştenii care vor petrece ziua de Paşti la hotelul de lux Marriott şi vor opta pentru meniul italian vor avea pe masă ruladă de miel cu prosciutto, tartă de brânză, caneloni cu ragu de iepure şi legume gratinate, pulpă de miel la cuptor cu cartofi noi şi sparanghel, iar la desert vor avea mascarpone cu sos de zmeură şi savarine cu limoncell. Preţul acestui meniu individual, include şi un pahar de vin din partea casei, şi se ridică la 170 de lei de persoană, fie că se serveşte în intervalul orar 12.00 – 16.00 sau 19.00 – 23.30.

Tradiţii internaţionale culinare de Paşti, puse pe masă la Athenee Palace Hilton

În sala Le Diplomat de la Athenee Palace Hilton, bucatele tradiţionale internaţionale se întâlnesc în ziua de Paşti pentru a le intriga simţurile oaspeţilor hotelului. În timp ce adulţii se vor delecta cu preparatele bucătarilor, copiii vor putea vâna ouă de ciocolată cu iepuraşul, vor picta ouă şi vor putea participa la o sesiune de face painting. Preţul Easter Brunch-ului, eveniment organizat de subsidiara locală a lanţului hotelier internaţional Hilton, este de 195 de lei de persoană. Membrii Diamond Club plătesc 170 de lei de persoană pentru meniu. La începutul săptămânii, sala Le Diplomat avea un grad de ocupare de 70%.

Paste Tagliatelle, Ravioli sau Penne, sos Pesto, Amatriciana sau din roşii cherry proaspete, lasagna tradiţioanlă, găluşte din griş cu brânză fondue, clătite cu brânză ricotta şi anghinare în sos de roşii, salam de Sibiu, file de porc afumat, miel de Paşti gătit tradiţional, specialităţi italiene precum capocollo, şuncă de Parma, brânzeturi italiene ca Cherry mozzarella, mozzarella de bivoliţă, Burrata, Scamorza simplă şi afumată, ricotta proaspătă şi afumată, dar şi brânza de Răcar, telemea de bivoliţă sau telemea proaspătă vor  putea fi degustate de gurmanzii care aleg restaurantul hotelului Hilton în ziua de Paşti. De asemenea, de la Easter Brunch nu vor lipsi nici salata de caracatiţă cu cartofi şi pesto rucola, salata de sepie cu legume murate, GravadLax-ul de somon cu crustă de mărar, cocteilul regal de creveţi cu portocale, midiile proaspete, gătite în stil Buzara, somon gătit în aburi cu legume şi sos bernaise, peştele-spadă mediteraneean cu cartofi, roşii cherry şi busuioc, purceluşul de lapte la cuptor, coasta de vită cu sos de vin roşu, miel la cuptor cu anghinare, pieptul de pui Sorrentina, medalioanele de vită la grătar, cartofii la cuptor, tocana de ardei gras sau legumele la grătar.

La desert, oaspeţii vor avea Crème brulee’, Tiramisu cu amaretto, prăjitură Alkermes, prăjituri exotice, prăjitură românească de Paşti sau Baba’ cu cremă de vanilie şi căpşuni.

Copiii clienţilor Athenee Palace Hilton vor mânca la mese mai mici şi au în meniu cartofi prăjiţi, mini burger, pizza, salată Caprese, fish nuggets, spumă de ciocolată, Tiramisu, fructe proaspete feliate şi ouă de ciocolată.

Gurmanzii cu venituri de cinci stele şi-au rezervat din timp meniuri pe măsură. Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii hotelurilor de cinci stele din Capitală, în majoritatea cazurilor, restaurantele sunt ocupate aproape în totalitate, astfel că, cei care mai vor să se delecteze cu un meniu de lux trebuie să se grăbeasă pentru că locurile sunt limitate.

Cookies