Primăria Capitalei ar putea construi cel mai mare complex de locuinţe sociale din România

de:
31 ian. 2013
1 Afișari
Primăria Capitalei ar putea construi cel mai mare complex de locuinţe sociale din România

Terenul din Soseaua Vitan Barzesti, in suprafata totala de 71.200 mp, pe care ar fi trebuit construit cartierul Tonitza, a fost transmis din administrarea Ministerului Apararii in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) in anul 2000. In 2001, CGMB a transferat terenul in folosinta gratuita catre ANL pentru construirea cartierului. Potrivit expunerii de motive semnate de primarul general, Sorin Oprescu, terenul a fost impartit in 6 zone pentru realizarea ansamblului Tonitza – 828 de apartamente dispuse in 19 blocuri cu subsol, parter, 3 etaje si mansarda. Din lipsa fondurilor, ANL a realizat doar trei blocuri, ramanand libera o suprafata de teren de 58.400 mp, teren solicitat acum de Primaria Capitalei pentru continuarea proiectului. 

„Din cei 71.200 mp de teren alocati in anul 2000 construirii ansamblului de locuinte, a ramas o suprafata masurata libera de constructii de 58.4000 mp. Tinad cont de evolutia pietei imobiliare, Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa finalizeze ansamblul de locuinte Tonitza prin finantarea lucrarilor de la bugetul local, fiind depuse eforturi si pentru identificarea altor surse de finantare”, se arata in proiectul care a fost aprobat marti de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Apartamentele construite sunt inchiriate tinerilor cu sume de 10 ori mai mici fata de tarifele de pe piata libera: 20 de euro pentru o garsoniera si 30 de euro pentru un apartament cu doua camere.

Chiriasii din aceste blocuri trebuie sa depuna un dosar la Primaria Capitalei. Au prioritate cazurile sociale si familiile cu copii. Solicitantii trebuie sa aiba un loc de munca si sa nu depaseasca varsta de 35 de ani

„Terenul ramas sa revina la administratia Primariei Municipiului Bucuresti, pentru a putea dezvolta un proiect in regie proprie de constructie de locuinte”, a declarat Dan Darabont, viceprimarul Capitalei, pentru Protv.

Pentru finantarea constructiei, primaria se gandeste sa apeleze la credite bancare.

Cookies