Cât costă biletele la expoziția de cadavre umane de la Antipa, Human Body, care se deschide vineri

de:
19 mart. 2013
0 Afișari
Cât costă biletele la expoziția de cadavre umane de la Antipa, Human Body, care se deschide vineri

Expoziția „THE HUMAN BODY” se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” unde poate fi vizitată până pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.
Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orașe precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expoziția „The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premieră, o șansă unică de a-și privi organismul prin ochii unui chirurg și de a „experimenta” o incursiune vizuală în interiorul său. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este și acela de a-i determina pe vizitatori să-și respecte și să-și îngrijească organismul, acordând atenție felului în care aleg să trăiască.

Expoziția „The Human Body” își poartă vizitatorii într-o călătorie uluitoare prin nouă galerii ce prezintă componentele esențiale ale anatomiei umane. „De ce strănutăm?.. De ce sunt şoldurile femeii mai mari decât cele ale bărbatului?.. Unde se află cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilităţii? Care muşchi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai bărbatului? Care este rolul placentei? Unde se găseşte vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respirăm, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rău?” sunt doar câteva din întrebările la care veţi afla răspuns vizitând expoziția „The Human Body”.

Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia să compare un plămân sănătos cu un plămân grav afectat de fumat), ale obezității și ale altor afecţiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate în cadrul expoziției „The Human Body” au fost donate, în conformitate cu legislația chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar și vizitatorilor muzeelor, în scop educațional.

Prin plastinaţie, țesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat până la nivel celular, și în mod definitiv. Această tehnică permite prezentarea corpului uman în toată complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maximă grijă şi respect.

Biletele pot fi achiziționate de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, înainte de a pătrunde în sala de expoziție sau, cu anticipație, online pe www.eventim.ro , sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.
Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.

TARIFE

Adulți
– marți-vineri: 50 lei/pers.
– sâmbătă-duminică: 60 lei/pers.

Pensionari / Studenți
– marți-vineri: 40 lei/pers.
– sâmbătă-duminică: 50 lei/pers.

Copii (7-18ani)
– marți-vineri: 32 lei/pers.
– sâmbătă-duminică: 38 lei/pers.

Grupuri de peste 10 copii
– marți-vineri: 30lei/pers.
– pentru clasele de elevi este necesară o rezervare la adresa [email protected]

Abonament de familie
1 adult + 2 copii
– marți-vineri: 85 lei/grup
– sâmbătă-duminică: 100 lei/grup

2 adulți + 1 copil
– marți-vineri: 110 lei/grup
– sâmbătă-duminică: 120 lei/grup

2 adulți + 2 copii
– marți-vineri: 120 lei/grup
– sâmbătă-duminică: 135 lei/grup

Cookies