ARHIVA B365

Cât costă apartamentele noi construite în Rosetti, zona exclusivistă ţintită recent de dezvoltatori

De cele mai multe ori, clienţii care doresc să locuiască într-o zonă ultracentrală trebuie să renunţe la confortul modern – cele mai multe clădiri din centrul Capitalei sunt vechi şi dărăpănate. Astfel, clienţii premium, dar care nu dispun de un buget impresionant pentru achiziţie şi lucrări de restaurare, s-au văzut obligaţi să migreze către Nordul Bucureştiului, potrivit media.imopedia.ro.

Există însă şi excepţii la câteva minute de Piaţa Universităţii, unde dezvoltatorii imobiliari au investit recent în proiecte rezidenţiale luxoase, dedicate celor care vor să locuiască într-un bloc nou dintr-o zonă exclusivistă a Capitalei.

Unul dintre ansamblurile construite în zona Rosetti – o zonă exclusivistă a Capitalei, situată aproape de kilometrul 0 – este Rosetti Apartments. Clădirea, a cărei construcţii a fost finalizată în 2013, are nouă apartamente de lux, cu două şi trei camere, cu suprafeţe între 75 mp utili şi 104 mp utili. Locatarii au la dispoziţie spaţii de parcare, amplasate la subsolul construcţiei. Locuinţele din ansamblul Rosetti Apartments sunt de trei tipuri:

– Apartamente cu două camere (78 mp utili) – 135.000 euro (fără TVA)

– Apartamente cu trei camere tip S (92 mp utili) – 175.000 euro (fără TVA)

– Apartamente cu trei camere tip V (104 mp utili) – 200.000 euro (fără TVA).

Farmecul străduţelor înguste din apropierea Pieţei Rosetti este inegalabil, iar această caracteristică nu a fost trecută cu vederea de dezvoltatorii proiectului Maria Rosetti 38. Ansamblul cu nouă etaje are spaţii comerciale la parter, iar subsolul beneficiază de o parcare subterană, cu lift auto din strada Armenească, boxe şi adăpost de protecţie civilă. Apartamentele au finisaje interioare de lux, sisteme de ventilaţie incorporate în tavan, centrală termică automată şi videointerfon.

Pentru construirea proiectului a fost însă distrusă o casă din secolul XIX: în mai 2009,intr-o sambata dimineata proprietarii, firma Trei Lacuri, au intrat cu buldozerul si au transformat-o in ruina. Dintr-o cladire frumoasa de secol XIX, care a rezistat cu bine celor doua razboaie mondiale, au mai ramas doi pereti si un morman de moloz. I-ar fi demolat si pe aceia insa, ministrul Culturii din vremea respectiva, Theodor Paleologu, a venit la fata locului si a constatat ca autorizatia de demolare fusese emisa ilegal, deoarece nu avea la baza avizul Ministerului Culturii.

Patru luni mai tarziu, Directia de Cultura Bucuresti, institutie in subordinea Ministerului Culturii, si-a dat acordul pentru construirea blocului de noua etaje peste ruina casei. Interesant este faptul ca seful directiei de Cultura Bucuresti, Eugen Plesca, care demisionase din functie, si-a dat avizul in perioada de preaviz. Acesta motiva decizia astfel: „Am semnat un aviz pentru o constructie de 8 etaje, inaltimea blocului de vizavi. Cei trei pereti care au mai ramas dupa demolare vor fi integrati in noua constructie. De asemenea, constructia nu va mai fi cu pereti cortina ci va semana cu monumentele din jur. Casa veche nu era monument istoric. In plus, in vremurile astea, o investitie de 18 milioane de euro nu cred ca strica. Sunt bani din afara”, declara atunci Plesca, conform Hotnews.

Acum, dezvoltatorii se laudă cu păstrarea celor două ziduri: „Prin proiectul nostru, am reuşit să conservăm un crâmpei de istorie: am integrat în proiect pereţii din vechea clădire, am înlocuit zidurile măcinate de vreme cu structuri solide, curate şi sigure. În locul unor cămăruţe cu podele şubrede de lemn, am ridicat etaje trainice şi apartamente spaţioase”, explică reprezentanţii ansamblului rezidenţial Maria Rosetti 38.

Preţurile locuinţelor din proiectul Maria Rosetti 38 sunt următoarele:

– Garsoniere (suprafeţe de la 27 mp utili) – preţurile pornesc de la 59.000 euro (fără TVA)

– Apartamente cu două camere (suprafeţe de la 50 mp utili) – preţurile încep de la 103.000 euro (fără TVA)

– Apartament cu trei camere (80 mp utili) – 174.000 euro (fără TVA)

– Apartament cu patru camere (121 mp utili) – 267.000 euro (fără TVA).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button