ARHIVA B365

Cât costă acum cel mai scump teren din Capitală, cumpărat înainte de criză

Compania Bluerose Ro Corporation, deţinută în proporţie de 50/50 de către Rosebud Real Estate şi BlueHouse Capital, deţine în Bucureşti un teren pe care avea în plan dezvoltarea unui mega proiect de birouri şi locuinţe, în urma unei investiţii de 320 de milioane de euro. Lucrările de construcţie urmau să dureze cinci, şase ani, scrie economica.net.

Terenul, cu o suprafaţă de 60.798 mp, a fost cumpărat în 2007 de la Compania Industrială Griviţa cu 72,9 milioane de euro, devenind astfel cel mai scump teren, raportat la preţul pe mp: 1.200 euro. Dacă luăm în considerare preţul plătit pentru întreg terenul, tranzacţia se plasează locul trei, după cele 90 de milioane de euro date de Raiffeisen Evolution pentru un teren de 11 ha cumpărat de la Petrom şi după cele 77,5 milioane de euro plătite de AFI Europe pentru cele 15,5 ha din fabrica Laromet.

Terenul se află pe strada Clăbucet, nr. 68, la intersecţia cu Bulevardul Expoziţiei, în spatele Romexpo. Bluerose Ro Corporation a obţinut în luna ianuarie a acestui an un PUD (plan urbanisti de detaliu), ce prevede construirea de imobile de birouri, hotel, locuinţe şi servicii, cu diferite înălţimi, de la clădiri cu două, opt, zece, 12, 14, 17 etaje, până la un turn cu 30 de etaje.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button