SMART CITY

Cât câştigă cel mai bine plătită familie de profesori din România: soţii sunt profesori la ASE

Pe lângă leafa de profesori universitari la ASE, cei doi şi-au rotunjit veniturile din participarea în nişte proiecte de cercetare care au beneficiat de finanţare europeană, prin programul POSDRU (Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane).
Rectorul a elaborat proiectul în numele instituţiei, a primit finanţarea, apoi a încasat leafă de manager, iar soţia lui a fost angajată şi ea în proiect, scrie evz.ro.

Din cei 340.659 de euro câştigaţi de profesorii Pavel şi Floarea Năstase, aproape 78%, adică 265.033 euro, provin de la Uniunea Europeană. Restul de 75.625 de euro le-au intrat în conturi pentru prestaţia lor ca profesori. Pe lângă aceste venituri, Pavel Năstase a mai încasat bani frumoşi, în ultimii doi ani, de la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, 107.691 de lei, şi de la Camera Auditorilor Financiari din România, indemnizaţii de şedinţă în valoare de 45.541 de lei.

Potrivit ultimelor cifre oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS), salariul mediu al unui profesor din România, care are gradul I şi cel puţin 15 ani vechime în învăţământ, este de 1.700 de lei, adică 384 de euro. Dacă împărţim această sumă la cei 7.100 de euro lunar câştigaţi de fiecare dintre soţii Năstase, rezultă că rectorul ASEului şi soţia sa au încasat de 18,5 ori mai mult decât un profesor cu experienţă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button