ARHIVA B365

Cât câştigă cel mai bine plătit IT-ist

Valoarea totală a celor mai bine plătiți angajați din industria IT în 2011 a fost de peste 15 milioane de lei, conform informațiilor comunicate de ANAF pentru Capital.

Cel mai mare salariu din domeniul IT în 2011 a fost de aproape 2,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă că cel mai bine plătit IT-ist din România a avut anul trecut un salariu de 190.000 de lei, echivalentul a aproximativ 45.000 de euro pe lună, la un curs de 4,3 lei pentru un euro. Cam cât câștigă un CEO de multinațională.

Din cei 10 angajați prezenți în topul celo mai mari salarii din IT, 9 au câștigat peste un milion de lei anul trecut, iar ultimul a avut puțin sub acest prag, mai precis 957.000 de lei.

Conform datelor ANAF, 8 dintre aceștia au activat în București, unul în Ilfov (aproximativ un milion de lei) și unul în județul Timiș (1,4 milioane de lei).

Datele au fost extrase din evidenţa fiscală, constituită pe baza datelor declarate de plătitorii de venituri și reprezintă venituri brute.

Citeşte şi Care este cel mai mare venit obţinut în 2011 în Bucureşti. Cu banii obţinuţi, bucureşteanul şi-ar fi permis să-şi cumpere câte un Ferrari în fiecare lună. Prin comparaţie, cel mai mare salariu din Bucureşti este de 100.000 euro pe lună


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button