Cât câştigă angajaţii din telecom

de:
26 ian. 2015
0 Afișari
Cât câştigă angajaţii din telecom

Una dintre poziţiile pentru care s-au făcut multe recrutări în 2014 a fost cea de agent de vânzări în magazin, pe fondul schimbărilor sau extinderilor de locaţie şi a deschiderii de noi puncte de retail. Candidaţii selectaţi pe poziţia de agent de vânzări sunt ofertaţi de angajatori cu salarii nete lunare situate, în medie, între 1.000 lei şi 1.400 de lei, funcţie de senioritate, la care se adaugă bonusuri de îndeplinire a obiectivelor individuale şi pe magazin. Pachetul salarial pentru un angajat cu circa un an experienţă poate ajunge până la 2.000 lei net lunar, au spus recrutorii Manpower pentru ECONOMICA.NET.

Anul trecut s-au făcut angajări şi în zona de vânzări corporate (B2B) care vizează servicii oferite persoanelor juridice.
Candidaţii care vizează aceste posturi sunt ofertaţi cu salarii nete lunare cuprinse între 1.600 lei şi 1.800 lei, la care se adaugă bonusuri şi comisioane avantajoase. Funcţie de alcătuirea portofoliului (volum, număr de clienţi, zonă) şi de senioritate, un reprezentant de vânzări B2B poate să îşi crească salariul de la trei până la, în unele cazuri, 10 ori, a spus Cristina Ivan, managerul agenţiei Manpower Bucureşti.

Pentru un program de muncă de cinci zile pe săptămână, normă întreagă, candidaţii selectaţi în posturi de suport clienţi la distanţă (informaţii, suport tehnic, vânzări) sunt ofertaţi cu salarii nete lunare fixe cuprinse între 900 lei şi 1.200 lei, la care se adaugă un comision variabil de până la 20% din salariu, pentru îndeplinirea unor obiective de vânzări, care, de obicei, se referă la oferirea unor servicii suplimentare sau a unor pachete mai consistente în cadrul conversaţiei cu clientul (upselling), şi nu de abordarea unor potenţiali clienţi prin telesales.

Mai multe detalii despre salariile din telecom, pe ECONOMICA.NET.

Cookies