ARHIVA B365

Fiul lui Năstase,fina Ramonei Mănescu şi nepoata lui Ioan Rus,consilieri la Bruxelles. Ce salarii au

Mihnea Nastase, Andreea Scripcaru, fiica primarului Brasovului, Ioana Rus, nepoata fostului ministru al Transporturilor, precum si fina Ramonei Manescu se numara printre rubedeniile de politicieni care au ajuns consilieri la Bruxelles si incaseaza salarii frumoase doar din plimbatul hartiilor, noteaza HotNews.ro.

Potrivit caleaeuropeana.ro, bugetul lunar pentru cheltuielile cu personalul este de 21.209 de euro pentru fiecare ales european. Acesta dispune cum va fi remunerat fiecare colaborator, precum si numarul consilierilor din echipa sa. Salariul minim pentru consilierul unui eurodeputat este de 1.619 euro, plus alte beneficii. Astfel, la salariu se adauga sume suplimentare din bugetul europarlamentarului, ca plati pentru diverse proiecte separate care ii sunt incredintate.

Mihnea Nastase, fiul fostului premier Adrian Nastase, a fost angajat ca asistent al eurodeputatului social-democrat Catalin Ivan la varsta de 22 de ani, potrivit site-ului stiripesurse.ro. Singura experienta profesionala notata in CV-ul sau de pe Linkedin este un internship la Institutul pentru Studierea Holocaustului Din Romania „Elie Wiesel”, in vara anului 2010. Acesta a fost invitat permanent la dezbaterile organizate de Centrul pentru Studii Strategice al Fundatatiei Europene Titulescu.

Potrivit CV-ului sau de pe Linkedin, mezinul fostului premier urmeaza un master comunicare publica si sociala la The London School of Economics. Acesta a absolvit Universitatea Americana din Paris, unde a studiat „psihologie politica” si „behaviorism colectiv”, dupa cum scrie in propriul CV.

Mihnea Nastase a studiat la Liceul Alpinum Zuoz din Elvetia in perioada 2008-2011, unde taxa de scolarizare este de 80.000 de franci elvetieni pe an, asa cum sustine Cristian Sima intr-o postare pe Facebook din ianuarie 2015. Adrian Nastase a mentionat intr-o postare pe blogul sau ca mezinul ar beneficia de o bursa de studiu din partea Fundatiei „D.STURZA”: „Mihnea a incheiat primul an de liceu […] I-am transmis, mandru, notele obtinute, lui Dimitrie Sturza, pentru a-i arata ca nu-si iroseste banii cu bursa lui”. Potrivit lui Cristian Sima, Dimitrie Sturza a creat in 2007 bursa de studii pentru Liceul Alpinum Zuoz din Elvetia prin Fundatia „D.STURZA”, al carei unic beneficiar a fost Mihnea Nastase, bursa fiind desfiintata dupa absolvirea acestuia.

Andreea Scripcaru este fiica primarului liberal al Brasovului George Scripcaru, acuzat de DNA de abuz in serviciu si luare de mita si cercetat sub control judiciar. Ea este consilier in biroul de europarlamentar al liberalului Daniel Buda, care are alti 12 consilieri in echipa sa.

Fiica primarului brasovean a fost angajata in 2014 la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA), in functia de consilier debutant in cadrul Serviciului IT, Relatii Internationale si Proiecte, potrivit site-ului institutiei de stat. In 2014, director ORDA era Adriana Dontu, fost prefect de Brasov in 2007-2008 si sotia deputatului liberal Mihai Dontu.

Ioana Rus, nepoata ministrului demisionar al Transporturilor Ioan Rus, face parte din echipa de consilieri ai Corinei Cretu, comisar european pentru Politici Regionale, ocupand o functie de expert. Ioana Rus a fost anterior asistent acreditat in cadrul biroului de europarlamentar al Ramonei Manescu, potrivit site-ului institutiei.

Potrivit HotNews.ro, Ioana Rus a lucrat mai intai la o agentie de turism, dupa care s-a dus consilier la Ministerul Turismului (2000-2001), iar in 2001, cand unchiul ei Ioan Rus era ministru de Interne in Guvernul Nastase, a fost trimisa la Londra ca director la oficiul roman de turism din Marea Britanie, potrivit CV-ului publicat pe Linkedin.

In 2003, Ioana Rus a plecat la Bruxelles, pe o functie similara, dupa care, in august 2004 a ajuns diplomat in Reprezentanta Permanenta a Romaniei la institutiile europene. In perioada decembrie 2008-iunie 2014, Ioana Rus a fost consilier europarlamentar la Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European. Ulterior, Corina Cretu a luat-o la cabinetul ei de vicepresedinte al Parlamentului European. Ioana Rus este de profesie economista, specializata in marketing la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, potrivit prezentarii de pe blogul Corinei Cretu.

Georgiana Draghici, sotia deputatului social democrat de Arges Mircea Draghici si presedinta organizatiei de tineret a PSD Arges, este angajata in cabinetul de eurodeputat al Dacianei Sarbu inca din 2008. Inainte de a ajunge la Bruxelles, Georgiana Draghici a fost consilier la biroul de deputat al Dacianei Sarbu, dupa ce renuntase la presa locala.

Cristina Semanaru este angajata in cabinetul de eurodeputat al nasei sale, liberala Ramona Manescu, potrivit surselor HotNews.ro. Potrivit informatiilor de pe site-ul institutiei, Cristina Semanaru a fost asistent acreditat in biroul de europarlamentar al nasei sale inca din 2009. Sotul Cristinei Semanaru, Codrin Semanaru, a fost numit director adjunct al Autoritatii Rutiere Romane atunci cand Manescu era ministrul Transporturilor, potrivit ziuanews.ro. Cristina Semanaru este de profesie avocat.

Mai mult pe HotNews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button