ARHIVA B365

Cât câștigă un mecanic care conduce metroul în Capitală

Dacă la sfârşitul anului 2013, un salariat de la metrou câştiga, în medie, 2.900 de lei lunar, în prezent salariul net se apropie de 3.000 de lei. Veniturile nete ale angajaţilor companiei sunt constituie din salariu tarifar potrivit grilei de salarizare şi o serie de sporuri, ţinând cont de activitatea desfăşurată, iar la salariile tarifare de bază se adaugă aproape 60- 70% sporuri, valabile în cazul mecanicilor care pot câştiga şi 4.000 de lei, scrie businessmagazin.ro.

Anterior, în 17 septembrie 2013, angajaţii de la metrou au organizat o grevă de avertisment, activitatea fiind oprită între orele 4.00 şi 6.00. În ziua următoare, peste 3.000 de sindicalişti au participat la un miting şi la un marş de protest, anunţând organizarea unei greve generale la care ar fi trebuit să se alăture şi angajaţii de la RATB. După ce au convenit indexarea salariilor, angajaţii Metrorex au anulat greva generală.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă semnat în luna octombrie, salariile angajaţilor de metrou vor fi indexate cu indicele inflaţiei pe 2014, în baza Memorandumului încheiat de Guvern cu FMI, după cum declara Florian Crişu, secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button