ARHIVA B365

Cât câștigă Carmen Iohannis, ca profesor. Un angajat al ASF câştigă de 14 ori mai mult

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohan­nis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind de 24 de ani profesoară de limba englează la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, informează Ziarul Financiar.

Iuliana Luiza Scutaru, soţia consilierului prezidenţial Adrian George Scutaru, a încasat anul trecut din funcţia pe care o deţine în cadrul Autorităţii de Supra­veghere Finan­ciară (ASF) venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe lună. ZF a făcut acest calcul analizând veniturile soţiilor dem­nitarilor menţionate în declaraţiile de avere ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale consi­-lierului său Adrian Geor­ge Scu­taru, publicate recent pe site-ul Adminis­traţiei pre­zidenţiale.

„Într-un sistem de salarizare trebuie plecat de la nivel strategic pe verticală, iar Guvernul trebuie să îşi prioritizeze obiectivele pentru o anumită perioadă. În acest context, se pare că ASF este o instituţie mult mai importantă pentru Guvern decât este o şcoală sau un liceu”, a explicat Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în HR şi executive search Arthur Hunt.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button