ARHIVA B365

Cât câștigă angajații de la H&M

Un angajat al H&M în poziţia de consultant în vânzări, însemnând printre altele şi munca de casier, câştigă între 750 şi 1.400 de lei lunar, în funcţie de numărul de ore lucrate, potrivit unor surse din piaţă. Orele suplimentare sunt plătite suplimentar. De asemenea, fiecare angajat primeşte şi bonuri de masă în funcţie de norma din contractul de muncă.

„La H&M, susţinem , garantând fiecărui angajat dreptul de a discuta orice chestiune legată de locul de muncă direct cu conducerea. De asemenea, angajaţii noştri au dreptul la negocieri colective”, se arată în secţiunea Cariere de pe siteul companiei.

Fiecare angajat al H&M România a adus companiei un profit net de circa 10.250 de euro, cu 13,5% mai mare decât în 2012, dar cu aproape 40% mai mic decât suma medie cu care a contribuit un angajat la nivel internaţional la profitul grupului suedez, potrivit Ziarului Financiar. Gigantul suedez, prezent pe piaţa locală din martie 2011, a terminat anul trecut cu un profit net de 23,7 milioane de lei (5,4 milioane de euro), în creştere cu circa 53% faţă de anul anterior. H&M a angajat pe fondul deschiderii de noi magazine în 2013 alţi 139 de oameni, ajungând la un total de 526 de salariaţi.

România este una dintre cele mai bune pieţe din regiune pentru H&M, la circa trei ani de la intrare vânzările per magazin sunt cu până la 44% mai mari decât cele din alte state din regiune, precum Ungaria, Bulgaria, Polonia sau Cehia, potrivit calculelor ZF pe baza raportului anual al grupului suedez.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button