Cât au cheltuit bogaţii României în magazinul Louis Vuitton din Bucureşti

de:
05 sept. 2011
0 afișări
Cât au cheltuit bogaţii României în magazinul Louis Vuitton din Bucureşti

Poate şi pentru că în lumea mondenă din Bucureşti genţile Louis Vuitton sunt un „must have” în materie de afişare a bogăţiei, magazinul de lux nu a dus lipsă de clienţi, chiar dacă preţul unui portofel se ridică la câteva sute de euro, iar cel al unei genţi la câteva mii.

Magazinul Louis Vuitton din Bucureşti a vândut accesorii şi pielărie în valoare de 19,8 milioane lei (4,7 milioane euro) anul trecut. Cifra este în creştere faţă de 2009, când acelaşi magazin vânduse marfă de 18,4 milioane lei, potrivit datelor Registrului Comerţului, citate de ZF. Compania Louis Vuitton Romania SRL este deţinută de Louis Vuitton Malletier SA din Franţa.

În aceste condiţii, magazinul de 130 de metri pătraţ  a obţinut un  profit de 3,3 mil. lei (0,8 mil. euro) în 2010, dublu faţă de anul anterior. Compania nu a făcut comentarii pe marginea acestui subiect.

Louis Vuitton a fost unul dintre primele branduri străine de lux care şi-au făcut curaj să pătrundă pe piaţa locală. Magazinul a fost deschis în primăvara lui 2008. Grupul francez are la nivel local afaceri şi în producţia de componente pentru genţi, pe care ulterior le asamblează la Paris.

Cele două fabrici, deţinute la Cisnădie şi Avrig prin compania Somarest, au avut anul trecut o cifră de afaceri de 76 mil. lei (18,1 mil. euro), în creştere cu circa 30% faţă de 2009. De asemenea profitul companiei, care numără 684 de angajaţi, aproape s-a triplat la 4,8 mil. lei (1,14 mil. euro).

Citeşte şi Bucureştiul, de râsul lumii în ghidul Vuitton

Cookies