„Cât ai zice pește” ANPC a început controale pe litoral. Pește expirat și mizerie de nedescris la doi furnizori de PEȘTE, evident

08 iul. 2022
271 Afișari
„Cât ai zice pește” ANPC a început controale pe litoral. Pește expirat și mizerie de nedescris la doi furnizori de PEȘTE, evident
„Cât ai zice pește” ANPC a început controale pe litoral. Pește expirat și mizerie de nedescris la doi furnizori de PEȘTE, evident. Sursa foto: Pexels

Proprietarul unui restaurant a oferit informații, iar ANPC a început controale pe litoral „cât ai zice pește”. Comisarii au găsit pește expirat, mizerie și un miros greu de suportat, după ce au verificat doi operatori economici din Constanța care vând pește.

Controale ANPC pe litoral. Au fost vizați doi furnizori de pește

După ce a primit informații de la proprietarul unui restaurant, președintele ANPC spune că a făcut un control la doi operatori economici din Constanța care vând pește, potrivit Mediafax.

Comisarii ANPC au descoperit, în urma controalelor, sute de kilograme de pește care păreau să se afle în afara termenului de valabilitate, iar în cazul unor cantități de pește există certitudinea că erau expirate din data de 30 iunie.

Totodată, au fost găsite mai multe ambalaje care erau aruncate pe jos, în mizerie, dar care urmau să fie refolosite pentru transport.

Horia Constantinescu a declarat că scena părea să fie desprinsă dintr-un film de groază, iar mirosul era imposibil de suportat. De asemenea, persoanele care manevrau alimentele păreau să nu aibă „nici măcar o brumă de analize medicale”.

Au fost amendați și în trecut

„Condițiile de depozitare și de procesare ale peștelui sunt greu de descris în cuvinte. Am procedat la sigilarea tuturor camerelor frigorifice pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme depistate cu neconformități, ținute necorespunzător sau fără documente de proveniență”, declară Președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Urmează să fie verificate actele de proveniență ale mărfurilor, mai ales cantitatea de pește care nu era etichetată, iar luni vor fi întocmite documentele de control. ANPC a solicitat participarea organelor de poliție, iar acestea au răspuns cu promptitudine.

„(…) urmând ca acțiunea începând de luni să se desfășoare împreună pentru a fi evaluată atât din perspectiva braconajului cât și a evaziunii fiscale”, transmite Horia Constantinescu.

Ambii operatori economici au o reputație negativă și au fost amendați și în trecut de ANPC. De asemenea, aceștia sunt furnizori pentru mai multe restaurante de pe litoral și pentru mai multe magazine.

Cookies