Cât ai plăti dacă ai fi chiriaş în Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a lui Ceauşescu din Bucureşti

de:
28 mart. 2016
3 afișări
Cât ai plăti dacă ai fi chiriaş în Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a lui Ceauşescu din Bucureşti

Suma a fost anunţată de compania de consultanță imobiliară Regatta Real Estate, printr-un comunicat de presă.

„Am făcut aceste estimări pentru a da o valoare cât mai apropiată de realitate și, în plus, am încercat să facem o comparație cu proprietățile existente pe piață din acest moment. Cartierul Primăverii este cea mai căutată zona din București pe segmentul rezidențial premium și de lux, iar noi avem în portofoliu mai multe proprietăți din această zonă. Din experiența noastră, proprietățile care au conotații istorice sunt extrem de apreciate de cumpărători”, a declarat Eduard Uzunov, președintele companiei Regatta Real Estate.

Palatul din Bulevardul Primăverii a fost construit în anii 1964-1965 pe un teren inițial de 14.830 mp, după un proiect al arhitectului Aron Grimberg-Solari. Reședința are o suprafață construită de 3.000 mp și dispune, în prezent, de un teren de 4.800 mp, dar și de piscină, solar și saună, cinema, seră cu plante exotice, grădină cu păuni. La acestea se adaugă 80 de camere decorate cu tapet de mătase, lambriuri de lemn, tablouri semnate de pictori români celebri, mozaicuri, marmură, candelabre și oglinzi din sticla de Murano. 

Valoarea clădirii este estimata la circa 6-8 milioane de euro, iar cea a terenului la 12-14 milioane de euro, valorile ținând cont de prețurile imobilelor și terenurilor in Cartierul Primăverii, care a fost, conform sursei citate, dintotdeauna cea mai căutată zonă din București pe segmentul rezidențial premium și de lux.

Conform companiei de consultanță imobiliară, un singur detaliu scade atractivitatea palatului: o parcelă din grădina din fața locuinței aparține acum Ambasadei Kuweitului, așa ca viitorul proprietar al imobilului ar putea avea surpriza ca pe acest loc să apară o construcție cu mai multe etaje. 

În prezent, clădirea se află în administrarea RA-APPS. În 2014, Guvernul a decis ca palatul sa fie scos din baza de protocol și pregătit pentru vânzare, în condițiile în care costurile de întreținere sunt foarte mari, iar clădirea era folosită de câteva ori pe an de către delegații oficiale.

 

Palatul Primaverii, fosta resedinta a sotilor Ceausescu. Foarte bine intretinut, construit in anii ’60 #regatta…

Posted by REGATTA REAL ESTATE COMPANY on Wednesday, 23 March 2016

VEZI ŞI: Fosta reşedinţă a soţilor Ceauşescu, deschisă publicului. IMAGINI din Palatul Primăverii

Cookies