Căsuțe de lemn cu cărți, în parcurile din Sectorul 1. Le poți citi în aer liber sau acasă. Cum funcționează mini-bibliotecile urbane

14 apr. 2022
150 Afișari
Căsuțe de lemn cu cărți, în parcurile din Sectorul 1. Le poți citi în aer liber sau acasă. Cum funcționează mini-bibliotecile urbane
FOTO: Parcul Central din Miercurea Ciuc, unde au fost amplasate în 2017 trei căsuțe de lemn care conțin cărți

Căsuţe din lemn cu cărţi vor fi amplasate în parcurile aflate în administrarea autorităţii locale din sectorul 1, prin Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1, după ce Consiliul Local a adoptat o hotărâre pe această temă în şedinţa de miercuri, anunță Agerpres.

Oamenii care se plimbă în parcuri vor putea să împrumute o carte din aceste „mini-biblioteci urbane” pentru a le citi fie în parc, fie acasă, stipulează hotărârea.

În cazul în care cititorul doreşte să împrumute cartea pentru acasă, va lăsa o alta în schimb pentru a menţine numărul de volume din aceste biblioteci.

Constituirea fondului de cărţi pentru aceste mini-biblioteci se va realiza prin donaţii voluntare ale cetăţenilor, neformalizate printr-un act juridic.

Finanţarea proiectului „Căsuţa cu cărţi” se va face din bugetul alocat Administraţiei Domeniului Public Sector 1 pentru anul acesta.

Un proiect asemănător se derulează în parcurile din Miercurea Ciuc, unde trei căsute din lemn, care adăpostesc cărți în mai multe limbi, au fost amplasate în Parcul Central din Miercurea Ciuc, în cadrul unui proiect de încurajare a lecturii și de promovare a cărții și a culturii în limba maternă sau într-o limbă străină.

 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies