Căşuneanu are termen până în 2011 să termine pasajul peste Floreasca şi Barbu Văcărescu

de:
02 nov. 2010
0 Afișari
Căşuneanu are termen până în 2011 să termine pasajul peste Floreasca şi Barbu Văcărescu

Lucrările la pasajul din zona de Nord a Capitalei sunt în plină desfăşurare, iar autorităţile locale spun că disconfortul locuitorilor din zonă va mai dura până la sfârşitul anului 2011, când expiră şi termenul de finalizare a lucrărilor. Deocamdată, se lucrează în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, iar accesul dinspre Șoseaua Pipera către Barbu Văcărescu este blocat. Odată cu evoluţia lucrărilor însă, traficul va fi blocat şi pe alte secţiuni din zonă, anunţă autorităţile.

Cum va arăta pasajul

Noua lucrare de infrastructură va începe din dreptul Cimitirului eroilor sovietici şi va coborî langă sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto din Pipera. Circulaţia se va face pe trei benzi pentru fiecare sens.

”Pasajul va avea o lungime de 1520 de metri, dintre care 474 de metri doar partea suspendată, şi o lăţime de 34 de metri”, a precizat Valentin Dobre, director adjunct al Direcţiei de Infrastrcuctură din cadrul Primăriei Generale a Capitalei.

Licitaţia câştigată de firma lui Costel Căşuneanu a fost contestată în instanţă

Lucrarea a fost atribuită în mai 2009 firmei Pa&Co International aparţinând omului de afaceri Costel Căşuneanu la o valoare de 21 milioane de euro fără TVA (89 milioane de lei). La scurt timp, procedura de atribuire a proiectului a fost contestată în instanţă, însă judecătorii i-au acordat câştig de cauză omului de afaceri băcăuan. Lucrarea a fost luată în primire efectiv la 1 septembrie 2009.

Firma Pa&Co International este implicată şi în construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti şi în lărgirea la patru benzi a centurii de Vest din Ploieşti.

Cookies