CASMB promite că de luni nu vor mai fi cozi interminabile la adeverințe de sănătate

de:
08 feb. 2013
0 Afișari
CASMB promite că de luni nu vor mai fi cozi interminabile la adeverințe de sănătate

După cum a semnalat și B365.ro, sute de persoane, inclusiv invalizi sau femei gravide, stau ore întregi la coadă la CASMB pentru a obține o adeverință de asigurat. Oamenii vin în timpul nopții pentru a obține un loc bun la coadă.

Potrivit reprezentantilor CASMB, eliberarea unei adeverinte dureaza zeci de minute pentru ca se verifica concordanta intre documentele prezentate de persoane si inregistrarea lor in sistemul informatic. Acestia dau asigurari ca, de luni, problema va fi rezolvata.

Exista un singur ghiseu in Bucuresti, cu program cu publicul zilnic de 6 ore, de unde se pot ridica aceste adeverinte, mai arata sursa citata.

Potrivit reprezentantilor CASMB, eliberarea unei adeverinte dureaza zeci de minute.”Este vorba de a verifica concordanta intre documentele pe care le prezinta persoanele care se adreseaza si inregistrarea lor in sistemul informatic. Va dau de exemplu pensionarii; pensionarii ne sunt comunicati de casele de pensii”, a declarat pentru TVR Cristina Calinoiu, purtator de cuvant al CASMB.

Reprezentantii CASMB dau asigurari ca de luni oamenii nu vor mai sta la coada. Sistemul propus de este ca cei care au nevoie de adeverinte sa lase la ghiseu o cerere si actele necesare urmand fie ca adeverinta sa ajunge la ei fie prin posta, fie sa o ridice personal, fiind anuntati prealabil de angajatii de la Casa.

Cookies