ESENTIAL

Ziduri din secolul al XVII-lea sub H&M-ul de pe Lipscani. GALERIE FOTO

Construcția imobilului de pe strada Lipscani 30-34 a început în august 2012. La scurt timp, la subsolul fostei clădiri au fost descoperite zidurile unor construcții din secolele XVII-XIX. „Este vorba de patru case datând din secolele XVII-XIX care au fost construite de fapt unele peste altele. Zidurile considerate valoroase din punct de vedere istoric și arheologic au fost păstrate și integrate în noua clădire. Două pivnite au fost păstrate integral”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul Sorin Gabrea, care deține firma Western Outdoor, cea care s-a ocupat de proiectarea noii clădiri. 

La subsolul clădirii, acolo unde au fost păstrate vechile ziduri va fi amenajat un club de noapte. Deasupra, la parter și cele două etaje, va fi amenajat un nou magazin H&M. Retailerul suedez a închiriat spațiul de pe Lipscani pe o perioadă de 20 de ani. Noul magazin ar urma să fie deschis în luna noiembrie. 

Terenul pe care a fost construită clădirea de pe Lipscani are o suprafață de 918 metri pătrați. Noua construcție, care va adăposti magazinul H&M are o suprafață construită de 690 meptri pătrați și o suprafață construită desfășurată de 2.787 metri pătrați. 

Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș,  a cumpărat terenul de pe strada Lipscani în 2011, împreună cu Anghel Marian.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button