ARHIVA B365

Casa Poporului, luminată în albastru

Light It Up Blue este campania internaţională care constă în luminarea în albastru a unor clădiri reper din întreaga lume, strălucirea albastrului atrăgând astfel atenţia asupra autismului.

În România, în afară de Palatul Parlamentului, vor mai fi iluminate cu albastru şi Teatrul Naţional Bucureşti, Ateneul Român, Arcul de Trimf, Academia de Studii Economice şi Poarta Sărutului.

Evenimentul este organizat de AUTISM ROMÂNIA, membră a Organizaţiei Internaţionale Autism Europe, în parteneriat cu Patronatul Medicinei Integrative. Maine, în cadrul aceleiaşi campanii, va avea loc un marş simbolic cu baloane multicolore al persoanelor cu autism, alături de părinţi, prieteni şi susţinătorir, în centrul Capitalei.

Autismul, tulburare complexă neurobiologică ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei, afectează aproximativ 67 milioane persoane în întreaga lume. 1 din 100 de copii au autism, 1 din 70 fiind băieţi. Autism România estimează că ar fi afectaţi aproximativ 40 000 de copii în România.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button