BAZAR

Casa Poporului a scos 500.000 de euro din turism

Palatul Parlamentului, visul megaloman al lui Nicolae Ceauşescu, care a intrat ulterior cu trei recorduri în „World Records Academy” pentru cea mai mare, cea mai scumpă şi cea mai grea clădire administrativă din lume, a devenit atracţia turiştilor străini sosiţi în România. Aproape zilnic, de jur- împrejurul ei se pot observa turişti, români şi străini, cu aparatele de fotografiat în mână, care o studiază ca pe o curiozitate arhitecturală. Cei mai mulţi dintre ei ajung să o viziteze şi în interior iar pentru această distracţie plătesc între 25 şi 40 de lei pentru un tur, potrivit România Liberă.

Potrivit informaţiilor furnizate de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, instituţia a încasat 2.276.322, 12 lei  din turism anul trecut, iar cei mai mulţi dintre vizitatori sunt japonezi, americani, spanioli, portughezi, chinezi şi israelieni.

„Pentru turiştii străini este ceva impresionant, ceva unic, le place”, spune  Oana Iacob, reprezentant al agenţiei de turism Liberty International, care organizează excursii pentru turiştii străini provenind din Israel, Spania, Rusia, Polonia, Portugalia. Prin intermediul acestei agenţii aproximativ 6.000 de turişti străini ne vizitează anual ţara.

Un japonez, de pildă, plăteşte în jur de 2.000 de euro pentru un concediu de o săptămână în Europa de Est, iar de cele mai multe ori acesta îşi împarte zilele de concediu pentru a vizita şi ţara vecină, Bulgaria.

„În general, japonezii vin pentru trei zile în România şi trei în Bulgaria, iar în Bucureşti sigur că vor să vadă Palatul Parlamentului. Singurul inconvenient pentru noi este că, de multe ori, se întâmplă ca reprezentanţii instituţiei să ne anunţe foarte târziu, de pe o zi pe alta, că Palatul Parlamentului nu este vizitabil în ziua respectivă. Este o situaţie care îi irită pe mulţi turişti”, a explicat directorul agenţiei Exact Travel, Olivia Bergheanu. Deocamdată nu se ştie numărul celor care au venit să viziteze Palatul Parlamentului până acum în 2012. Aceste date vor fi făcute publice în septembrie, dar este de aşteptat  să fie mai mulţi decât în 2011, având în vedere că în primele luni ale anului în Bucureşti au fost cu 11% mai mulţi turişti decât anul trecut, potrivit INS.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button