BAZAR

”Casă moară fetili”: Concert Grasu XXL, în Club Zebbra

Prietenul nostru, care aflase mai multe detalii despre eveniment, ne-a luat prin surprindere când ne-a spus că intrarea este liberă. Mi s-a părut ciudat faptul că, deşi artistul este în vogă în prezent, accesul la concert era permis gratuit, însă, ne-am gândit că această strategie de marketing ne prinde bine fiindcă apropierea sărbătorilor de iarnă s-a făcut deja resimţită în portofelele noastre.

După ce am primit veştile bune, nu am mai stat mult pe gânduri şi am început să ne pregătim de concert. Când am sunat la Clubul Zebbra, care găzduia evenimentul, ni s-a spus că putem închiria o masă dacă achiziţionăm o sticlă de whisky sau de votcă, în valoare de 200 de lei. Altfel, puteam sta la bar. Am optat pentru cea de-a doua variantă pentru că ne-am gândit că va fi mult mai bine dacă ne vom alege singuri consumaţia. Însă, odată ajunşi în club, ne-am dat seama că închirierea unei mese pentru o sticlă de whisky sau votcă ar fi fost o idee mai bună.

Concertul Grasu XXL a atras ca un magnet oamenii. Clubul era neîncăpător pentru toţi cei prezenţi, semn că nu a fost construit pentru mai bine de 200 de persoane. Barul, amplasat în mijlocul clubului pentru a-i pune în evidenţă pe animatori, două femei şi un bărbat, nu mai părea un element atractiv, ci îi incomoda pe mulţi dintre bucureştenii care au venit la concert. Nici mesele nu păreau prea comode pentru cei care le închiriaseră întrucât spaţiul pentru dans era extrem de limitat.

Muzica difuzată înainte de sosirea lui Grasu XXL a fost variată, însă nu prea bună. Cel mai urât a sunat mixul făcut pe melodia ”Ne place” a celor de la ROA. Nu te puteai mişca absolut deloc la auxul acestui remix. Animatorii, vizibil obosiţi, deşi era abia trecut de miezul nopţii, nu se mişcau mai deloc pe ritmul muzicii.

Preţurile însă au fost relativ normale. Astfel, două beri Heineken şi un Cola la cutie de 330 ml au costat 25 lei.

Concertul Grasu XXL, principala atracţie a serii

Concertul lui Grasu XXL era anunţat la ora 00.00 – 00.15. Abia după o oră – o oră şi jumătate şi-a făcut apariţia şi artistul. Când a apărut în scenă, Grasu XXL a provocat un val de frenezie. După ce a destins atmosfera cu câteva glume, Grasu XXL a început să cânte câteva melodii mai vechi, care l-au consacrat. Versurile se puteau citi pe buzele multor participanţi, care au vrut să demonstreze astfel că sunt fani adevăraţi ai cântăreţului de hip hop. După primele melodii, Grasu XXL a făcut o pauză pentru a-şi face publică opinia despre actualul Guvern, dar şi despre preşedinte şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar mulţimea a aprobat cu ardoare cuvintele cântăreţului.

Pe parcursul întregii ore, cât a durat concertul, Grasu XXL a cântat cele mai cunoscute piese ale sale numai pe jumătate sau pe sfert, probabil pentru a le cânta pe toate.

”Prea mult fum”, ”Jos, jos, jos”, ”Elegant”, ”Phen so khames”, ”Dans murdar”, ”Sare casa”, ”Maria Ioana”, ”Dă-te mai aşa”, ”Azi Nu” sau ”La La Song” au fost câteva dintre principalele piese pe care Grasu XXL le-a cântat în club.

La finalul concertului, cântăreţul, care provine din Bacău, le-a spus fanilor că dragostea învinge şi că visele se pot împlini.

De la sedentarism la haos

Dacă am fi găsit locuri la bar am fi fost mulţumiţi, însă, toţi cei care au prins locuri în preajma barului nu s-au mai desprins deloc de scaune. Nici muzica, nici cei care se chinuiau să îşi cumpere ceva de la bar, rugându-i să le facă loc, nici Grasu XXL nu i-au putut clinti pe acei oameni de pe mult râvnitele scaune.

În club, forfotă mare, şi aglomeraţie peste măsură. Cu chiu cu vai au reuşit băieţii să cumpere două beri şi un suc de la bar. Când credeam că ne-am găsit locuri în picioare, o doamnă dintr-un alt grup, trecută de 40 – 45 de ani, începuse, impropriu spus, să danseze. Dând din coate ca un claustrofob într-o gloată de oameni, împingându-i pe ceilalţi ca bătrânele care încearcă cu disperare să prindă un loc în RATB sau metrou, doamna se desfăşura şi se întindea cât îi permiteau membrele. Nici privirile cu subînţeles n-au determinat-o să se mai restrângă.

Căutând un alt loc care să ne permită să dansăm fără să fim îmbrânciţi, ne-am uitat cu atenţie în jur şi am observat că mulţi, aproape jumătate dintre cei prezenţi erau trecuţi, de mulţia ani, de prima tinereţe. Nimic de obiectat, însă, dacă nu s-ar fi etalat şi ceilalţi aidoma doamnei de lângă noi, probabil că seara ar fi fost mai bună.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button