Casa Mița Biciclista: o veste bună și una mai puțin bună despre Acum Cel mai Instagramabil Loc din București

05 dec. 2023
5221 Afișari
Casa Mița Biciclista: o veste bună și una mai puțin bună despre Acum Cel mai Instagramabil Loc din București
Casa Mița Biciclista: o veste bună și una mai puțin bună despre Acum Cel mai Instagramabil Loc din București | Foto: Maria Coman

Dacă ați văzut poze cu aglomerație weekend-ul trecut în București e pentru că s-a petrecut ceea ce vă spuneam că se va petrece, respectiv s-au deschis locurile decorate de Crăciun. Iar la Casa Mița Biciclista a fost, realmente, omor. Omor, pentru că toată lumea s-a dus să își facă fototografii și să le pună, unde altundeva, pe Instagram.

🎄 Dar hai să vedem ce se întâmplă de fapt acolo și de ce e așa spectaculos locul. Pe de-o parte, locația e impecabilă, două laturi vizibile, balcoane generoase, arcade, etaje de decorat, e loc de jucat pentru decoratori. Iar la Mița anul acesta a fost adus cel mai apreciat artist floral din Europa. 

Casa Mița Biciclista, decorată de Crăciun
Foto credit: Florian Avramescu/Casa Mița Biciclista/FB

🎄 Creatorii fațadei de Crăciun din acest an sunt cei mai buni floriști și designers din Europa, sub coordonarea lui Mantas Petruskevicius, un artist floral și designer de evenimente recunoscut în toată lumea pentru talentul ieșit din comun și pasiunea pentru crearea unor concepte de decor unice, ce stau sub semnul armoniei și eleganței.  

🎄 Ce avem noi aici, la Casa Mița Biciclista: 11 lămpi speciale de 2,5 m înălțime, aproape 50 de acadele bastonaș gigant, de peste 2 m înălțime fiecare, peste 200 m ghirlande de brad, peste 2000 de metri de ghirlande de lumină led și 6 brazi de 4 metri înălțime.

Casa Mița Biciclista, decorată de sărbăătorile de iarnă 2023-2024
Foto credit: Florin David/casa Mița Biciclista/FB

🍭 Cine este artistul: E un domn din Lituania, care își găsește inspirația în Renaștere, Baroc, precum și în stilurile Art Deco și Art Nouveau, care au înflorit la începutul secolului XX și care pot fi întâlnite în numeroase interioare pariziene. Stilul de celebrare și arhitectura înconjurătoare servesc drept criterii esențiale care determină imaginea grafică, culoarea și forma buchetelor create. 

Ce se întâmplă înăuntru la Mița Biciclista, stabiliment creativ:  Well, asta e povestea care îmi place mie cel mai mult. Este în momentul ăsta singurul loc elegant din București. Sau singurul din ce știu eu. Și decorul interior este spectaculos făcut, și evenimentele care se petrec sunt unele cu ștaif și lumea e civilizată și ajungi, într-un fel sau altul, să te transpui în vremurile caleștilor și jocurilor de budoar, așa cum erau ele pe vremuri. 

Ce facem noi la Mița: ieșim în oraș și bem chestii șmechere. Pentru că cocktailurile nu sunt doar White Russian și Mojito și Hugo pe lumea asta. Asta la etajul 1, unde e barul de cocktailuri.  Se și dansează prin saloane, dacă asta vă doriți. Dar în rest sunt și expoziții. Acum, spre exemplu, puteți merge la expoziția dedicată Monicăi Lovinescu, vocea de la radio cara a avut curajul de a înfrunta un regim totalitar, iar eforturile ei au fost o formă de salvare morală, individuală şi colectivă.  Nu e de mers doar noaptea, așadar, e de mers și ziua, căci lumina din casele vechi e greu de reprodus și e poate cea mai frumoasă lumină, căci știau să o capteze și să o exploateze la maximum. 

Care e vestea bună: Vestea bună e că se fac angajări la Mița Biciclista în perioada asta și că mi se pare un super job pentru cei tineri care vor un mediu plăcut și civilizat și ofertant de lucru 

Care e vestea proastă: Vestea proastă e că nu e Revelion la Casa Mița Biciclista (e o veste proastă pentru mine, nu știu pentru voi. Căci eu îmi caut un loc de mers de Revelion unde să fie așa, ușor elegant, ușor decadent, ușor burghez).

Nota B365.ro – Tot Maria, mai jos:

 

Cookies