Casa Mița Biciclista din Piața Amzei, decorată spectaculos pentru primul Crăciun de la redeschidere în București

15 dec. 2022
4114 afișări
Casa Mița Biciclista din Piața Amzei, decorată spectaculos pentru primul Crăciun de la redeschidere în București
Casa Mița Biciclista din Piața Amzei, decorată spectaculos pentru primul Crăciun de la redeschidere în București/ FOTO Facebook Adrian Oianu

Redeschisă în urmă cu mai puțin de o lună, după aproape 80 de ani, Casa Mița Biciclista aflată în zona Piața Amzei a fost decorată special pentru primul său Crăciun, iar efectul pare a fi maxim.

Designerul Adrian Oianu, și politician PNL, a publicat fotografii spectaculoase cu imobilul consolidat și restaurat de o firmă spaniolă care a cumpărat casa de la moștenitorii Miței.

”Când vezi atâta lume făcând poze, de dimineața până noaptea târziu, nu poți să nu te gândești că ești în fața unui lucru interesant…

Bun gust, în decorare și decență, cum Bucureștiul nu a mai văzut de mult în timpul sărbătorilor.”, a scris acesta.

Fotografii postate de Adrian Oianu:

Casa Mița Biciclista a fost naționalizată în anul 1946 și ocupată de comuniști. Palatul „bombonieră” a fost restaurat în anul 1985, apoi, după anul 1989, a fost lăsat în paragină și abia în 2017 a fost consolidat și restaurat de o firma spaniolă care a cumpărat imobilul de la moștenitorii Miței.

Evenimente anunțate în decembrie de către ARCEN

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), care se ocupă de promovarea publică a clădirii,  anunță organizarea de evenimente pentru copii la Casa Mița Biciclista.

Anunțul ARCEN de pe pagina de Facebook: sâmbătă, 17 decembrie, între orele 13.00 și 19.00, vor avea loc ateliere de coronițe cu materiale din natura cu Aura Tudor – Education for an Agile Mind. Atelierele se adresează copiilor cu vârste între 4 și 10 ani. Este necesară înscrierea, iar accesul este limitat. Durata atelierelor: 45 de minute. Acces: str. Christian Tell 11 (pe lângă trenul de Crăciun din dreptul Casei Mița Biciclista).Părinții sunt bineveniți!

Alte evenimente sunt organizate de Crăciun în weekenduri. ”O atmosferă caldă, plină de bucurie, un regal muzical susținut de @roaring.cats și mult dans datorită muzicii lui Dj Cristache, iată cum putem descrie Primul Crăciun la Mița Biciclista început cu petrecerea de aseară (sâmbătă,10 decembrie) care a durat până spre dimineață.”, mai comunică organizația, care postează des evenimentele care au loc la Casa Mița Biciclista.

Îți mai recomandăm și:

Cookies